tromaktiko: Eκδηλώσεις για την 70η επέτειο της μάχης της Κρήτης

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Eκδηλώσεις για την 70η επέτειο της μάχης της Κρήτης



Με την επίσημη έπαρση των σημαιών των συμμαχικών χωρών στο Φρούριο Φιρκά, συνεχίστηκαν στα Χανιά οι εκδηλώσεις...
για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης. Βετεράνοι πολεμιστές, από την Αγγλία, την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, βρέθηκαν, όπως κάθε χρόνο, στην Κρήτη, για να τιμήσουν την ιστορική επέτειο.

Στις σημερινές εκδηλώσεις, το «παρών» έδωσε και ο υπουργός Άμυνας της Νέας Ζηλανδίας Γουέιν Μαπ, ενώ ξεχώρισε η παρουσία 17 βετεράνων από τη Μεγάλη Βρετανία, 8 από την Αυστραλία και 8 από τη Νέα Ζηλανδία.

Οι βετεράνοι παρέλασαν με τα στρατιωτικά τους λάβαρα, υπό τους ήχους γκάιντας, μπροστά από το τιμητικό άγημα, ενώ στον χώρο κάτω από το φρούριο βρίσκονταν παρατεταγμένα 18 πολεμικά οχήματα εκείνης της περιόδου, άριστα διατηρημένα από τους σημερινούς ιδιοκτήτες τους.

«Η σημερινή ημέρα συμβολίζει και τη σημερινή ανάγκη του έθνους. Ότι ενωμένοι όλοι μαζί πάντα μπορούμε να κερδίζουμε το καλύτερο» τόνισε ο βουλευτής Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης αναφέρθηκε στην παρουσία και φέτος των βετεράνων.

«Είναι ανάγκη σήμερα να μην ξεχνάμε τις ημέρες εκείνες της θυσίας και της προσφοράς για την πατρίδα» επεσήμανε, από την πλευρά του, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο και την Κυριακή, όπου την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ενώ ιδιαίτερα τιμητική θα είναι και η παρουσία του Δούκα του Κλόστερ και του υπουργού βετεράνων της Αυστραλίας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!