tromaktiko: Eκδήλωση για την βικιπαιδεία απο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Eκδήλωση για την βικιπαιδεία απο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας



Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων λειτουργίας της , της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας... που χρησιμοποιείται και συντάσσεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη, διοργανώνεται, την Πέμπτη Μαΐου , από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα, εργαστήριο που θα δώσει την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στην ελληνική έκδοση της Wikipedia (Βικιπαίδεια), τόσο σε χρήστες όσο και σε εν ενεργεία, αλλά και εν δυνάμει, συγγραφείς της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.
Κατά την εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας, εμπειρίες από τη συγγραφή άρθρων / λημμάτων και θα διεξαχθεί βιωματικό σεμινάριο συγγραφής άρθρων. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργαστήριο Υπολογιστών του Τμήματος Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιβάλλοντος και Νέων Τεχνολογιών (Πάροδος Αγ. Ιωάννη Ρηγανά Πρώην Μουσικό Σχολείο, Αγρίνιο), σε χώρο με πρόσβαση στο Διαδίκτυο έτσι ώστε οι συμμετέχοντες, να μπορούν να κάνουν πρακτική εξάσκηση επιτόπου.

















Περισσότερες Πληροφορίες: http://www.culture.uoi.gr/wikipedia.pdf
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!