tromaktiko: Facebook + Microsoft εναντίον της παιδοπορνογραφίας

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Facebook + Microsoft εναντίον της παιδοπορνογραφίας



Το Facebook και η Microsoft θα συνεργαστούν αυτούς τους μήνες για την καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας, κάτι πολύ σοβαρό ειδικά από τότε που βγήκε το Ιντερνετ....
Με την τεχνολογία PhotoDNA, τεχνολογία που αναπτύχθηκε από τη Microsoft και το Πανεπιστήμιο του Dartmouth, έχουν πιά την δυνατότητα να ανιχνεύσουν αυτόματα χιλιάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο Ιντερνετ (και τώρα ακόμα περισσότερες χάρη στο Facebook) και να τις συγκρίνουν με τη βάση δεδομένων NCMEC (Εθνικό Κέντρο για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά).

Σε μια προηγούμενη δοκιμή της τεχνολογίας, χρησιμοποιήσανε πάνω από 2 δισεκατομμύρια φωτογραφίες και το PhotoDNA έσκισε, πέτυχε σχεδόν 99% match.
Η προσθήκη λοιπόν αυτής της τεχνολογίας στα σπλάχνα του γνωστού μας Facebook δεν θα αλλάξει την καθημερινή σας χρήση και ζωή που έχετε στο site αυτό, αλλά σίγουρα και ελπίζουμε θα βοηθήσει στο να σταματήσουν μερικους αρρωστημένους.
Τώρα εάν δεν σας αρέσει να σας σκανάρουν τις φωτογραφίες σας, μια λύση υπάρχει. Να μην στέλνετε φωτογραφίες σας στο ρημαδοφάισμπουκ.
Αυτά για την ώρα
http://triple-click.blogspot.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!