tromaktiko: Το Google γίνεται ακόμα πιο «social»

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το Google γίνεται ακόμα πιο «social»



Η Google ανακοίνωσε ότι η λειτουργία Social Search θα είναι διαθέσιμη σε 19 γλώσσες την προσεχή εβδομάδα. Τι είναι όμως το Social Search; Πρόκειται για τη λειτουργία του Google η οποία εμφανίζει αποτελέσματα αναζήτησης από κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter και το Blogger.
Το Google Social Search είχε πρωτοεμφανισθεί το 2009, συνδυάζοντας τα κανονικά αποτελέσματα αναζήτησης και τα αποτελέσματα από τις ενέργειες των φίλων σας στα social media σχετικά με το θέμα της αναζήτησης.
Έτσι, για παράδειγμα εάν αναζητήσετε τη φράση «διακοπές στη Βαρκελώνη», το Google, μαζί με τα αποτελέσματα με τις ιστοσελίδες ταξιδιωτικών οδηγών, πρακτορείων και ξενοδοχείων, θα εμφανίσεις σχετικές δημοσιεύσεις των φίλων σας στα κοινωνικά δίκτυα.

Την ίδια στιγμή, η εταιρεία θα διαθέσει και την πολυαναμενόμενη λειτουργία Google +1, που έχει αναστατώσει το διαδίκτυο καθώς θεωρείται προάγγελος του μελλοντικού social network της Google.
Από την επόμενη εβδομάδα λοιπόν, το Google γίνεται ακόμα πιο δυνατό και πιο social. Η γνώμη μας; Θα κερδίσει ακόμα περισσότερους πόντους απέναντι στο Bing της Microsoft, παρά το γεγονός ότι το δεύτερο πρόσφατα ενσωμάτωσε την εμφάνιση των likes του Facebook στη σελίδα αποτελεσμάτων.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!