tromaktiko: Mπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Mπρος γκρεμός και πίσω ρέμα;



Αγαπητε μου φιλε δεν θα σου πω να μην φοβασαι (εγω φοβαμαι περισσοτερο απο εσενα με ενα παιδι 4 χρονων και ενα δευτερο που έρχεται και 40ετων συντομα)....
θα σου πω μονο αυτο που εχω ακουσει απο καπου και λεω στον τετραχρονο γιο μου (κυριως ομως για να το ακουω εγω) οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται   και εγω –εμεις κοιμηθηκαμε αρκετα ποια.
Καθε φορα που κοιταω το παιδι μου παρ’ οτι εργαζομαι ολη μερα για να μπορω να του προσφερω τα αυτονοητα (ναι ειμαι απο τους τυχερους που εχουν ακομα δουλεια και μαλιστα ιδιωτικος υπαλληλος ) αισθανομαι οτι δεν κανω τιποτα πραγματικα για το μελλον του .
Η λιγοτερο επωδυνη λυση για εμας (δανεισμος ξεπουλημα ) ειναι η πλεον επωδυνη για το μελλον αυτων που σημερα ειναι πολυ μικροι για να αποφασισουν .
Μπορω σημερα να εξηγησω σε εναν τετραχρονο πως να ζησει με λιγα .τα παιδια ετσι και αλλιως χαιρονται με απλα πραγματα εμεις κανουμε τη ζωης τους πολυπλοκη .δεν μπορω ομως να εξηγησω σε εναν νεο σε 15-20 χρονια πως επετρεψα σε καποιους να υποθηκευσουν το μελλον του χωρις καν να αντιδρασω .
Ξερω οτι το κολπο ειναι πολυ καλα στημενο και μπορουν να βρουν τροπους τελικα να μας τα παρουν ολα (επιδοματα, μισθους ,συνταξεις ,δημοσια περιουσια) τα παντα .
Θα εχουμε χασει ομως πραγματικα μονο οταν χασουμε την αξιοπρεπεια μας .και αυτη δεν μπορουν να στην παρουν παρα μονο αν την παραδοσεις ο ιδιος αμαχητη .
Δυστυχως το εχουμε κανει εδω και χρονια .ηρθε η ωρα αυτο να αλλαξει.
Και τελικα οπως ισως καταλαβαινεις οσο περισσοτεροι γινομαστε τοσο λιγοτερο θα φοβομαστε εμεις και τοσο περισσοτερο θα αρχισουν να τρεμουν αυτοι .

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!