tromaktiko: Η Ελλάδα βιώνει οικονομικό αδιέξοδο (NYT)

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Η Ελλάδα βιώνει οικονομικό αδιέξοδο (NYT)



Σε δημοσίευμα τους οι New York Times αναφέρονται στο “οικονομικό αδιέξοδο” που βιώνουν αρκετοί Έλληνες... σχολιάζοντας την ίδια ώρα τη μεγάλη αύξηση που σημειώνεται σε αυτοκτονίες, αστέγους και ουρές σίτισης.
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα παρουσιάζει προσωπικές ιστορίες ατόμων που αντιμετωπίζουν οικονομική καταστροφή, ή βρίσκονται μπροστά σε τεράστιο πρόβλημα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης, δίνοντας “ζοφερή εικόνα για το μέλλον της χώρας μας”.

Επίσης, στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας και το έργο μη κερδοσκοπικών οργανώσεων που συμβάλλουν στην παροχή βοήθειας, ενώ γίνεται αναφορά ότι πολλοί Έλληνες αποσύρουν τις καταθέσεις τους από τις ελληνικές τράπεζες, επισημαίνοντας ότι μόνο πέρυσι 40 δισ. ευρώ «εξήλθαν» από την Ελλάδα, ενώ «φέτος αναμένεται να είναι μεγαλύτερο το ποσό».

Στη συνέχεια το δημοσίευμα αναφέρεται στην επικείμενη νέα βοήθεια προς την Ελλάδα, κάνοντας αναφορά στις συγκλίνουσες εκτιμήσεις για νέο δάνειο ύψους 60δις ευρώ.

Τέλος, το δημοσίευμα αναφέρει τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι κοινωνική έκρηξη «βρίσκεται προ των θυρών», κυρίως μεταξύ των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα που χάνουν τις δουλειές τους και τους περίπου 1.000.000 δημοσίους υπαλλήλους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!