tromaktiko: O Ντομινίκ Στρος Καν, ο Πατριάρχης Ειρηναίος και μια αποκάλυψη που εκθέτει τους συκοφάντες του

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

O Ντομινίκ Στρος Καν, ο Πατριάρχης Ειρηναίος και μια αποκάλυψη που εκθέτει τους συκοφάντες του



Kε. Παπακωνσταντίνου φοβάστε να φανερώσετε την αλήθεια;
Η περιπέτεια του ισχυρού άνδρα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν έφερε στην επιφάνεια άλλη μια
αδυναμία της δικαστικής εξουσίας διεθνώς. Δεν ισχύει παντού και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ το τεκμήριο της αθωότητας. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ με φωτογραφίες και τηλεοπτικά στιγμιότυπα που έκαναν τον γύρο του κόσμου διαπομπεύθηκε, εξευτελίστηκε, εν ονόματι της αρχής της σκοπιμότητας που χαρακτηρίζει το αμερικανικό δικαιοδοτικό σύστημα. Με πιο απλά λόγια, η χλεύη να αποτρέπει τον πολίτη να κάνει αξιόποινες πράξεις…
Συνεργάτης του Ντομινίκ Στρος Καν (ο οποίος ήταν και το ακλόνητο φαβορί των Σοσιαλιστών για τη διεκδίκηση της Προεδρίας της Γαλλίας στις εκλογές του 2012) υποστήριξε ότι η αναπαραγωγή της εικόνας του με χειροπέδες αποτελεί τον νέο τύπο πολιτικής δολοφονίας.
Συνήγοροι του «ευφυή Γάλλου» αξιωματούχου υπογράμμισαν ότι η υπόθεση του δεν πρέπει να καταλήξει «δημοσιογραφικό τσίρκο» τονίζοντας πως αρχικά επιβάλλεται να ξεκαθαριστεί αν οι κατηγορίες είναι βάσιμες αφήνοντας υπονοούμενα για συνωμοσία.
Η γαλλική κοινή γνώμη, επίσης ενοχλήθηκε, διότι ο διασυρμός του Ντομινίκ Στρος Καν συνέβη πριν απαγγελθεί επίσημη κατηγορία εναντίον του και πριν βέβαια αποδειχτεί η ενοχή του στο δικαστήριο.
Δυστυχώς όμως η κοινή γνώμη δεν ευαισθητοποιείται το ίδιο σε όλες τις περιπτώσεις.
Χαρακτηριστικό ελληνικό παράδειγμα ο διασυρμός πριν έξι χρόνια ενός συντοπίτη μας από τη Χώρα. Του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου Α΄. Ποιό ήταν το έγκλημά του;
Ένας υπάλληλος του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου προσπάθησε να ενοικιάσει εκκλησιαστικά ακίνητα σε Ισραηλινούς και ενώ ο μακαριώτατος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε ότι συμμετείχε στις συναλλαγές και προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά των συμβαλλομένων όχι μόνο απομακρύνθηκε από τον θρόνο του αλλά εδώ και τριάμισι χρόνια παραμένει έγκλειστος στο κελί του από τους συκοφάντες του!
Τι κι αν η Παλαιστινιακή Αρχή αποφάνθηκε με την έρευνα της ότι κανένα στοιχείο δεν προέκυψε για τον δικό μας άνθρωπο;
Τι κι αν κάθε μέρα γίνονται γνωστά οικονομικά σκάνδαλα (παραχωρήσεις γαιών) από τους σφετεριστές της πατριαρχικής εξουσίας; Κανείς δεν συγκινείται.
Μόνο τα περασμένα Χριστούγεννα όταν το Associated Press είχε το σθένος να παρουσιάσει την πραγματικότητα, αλλά και η δημοσιογράφος Μαρία Γιαχνάκη να τολμήσει να ξεσκεπάσει αυτό τον όνειδο της Ορθοδοξίας, τα πάσης φύσεως συμφέροντα έσπευσαν να υποβαθμίσουν όσο μπορούσαν την κατάσταση στους Αγίους Τόπους και να την πνίξουν μέσα στην οικονομική κρίση και τα προβλήματα της καθημερινότητας.
Πολλοί εδώ θα αναρωτηθούν, όπως εύλογα κι εμείς. Το ιερατείο τι κάνει; Με μοναδική τιμητική εξαίρεση τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ο οποίος έχει ενημερώσει τους πάντες για την υπόθεση του Πατριάρχη Ειρηναίου στα Ιεροσόλυμα, όλοι οι υπόλοιποι δεσποτάδες (και ο Οικουμενικός Πατριάρχης) σιωπούν. Δεν αντιδρούν.
Έχουν άραγε αναλογισθεί το μέγεθος της ευθύνης τους αν ο συντοπίτης μας Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίος (Σκοπελίτης) πεθάνει υπό αυτές τις εξευτελιστικές συνθήκες και το προσωνύμιο του διαπλεκόμενου; Εκτός κι αν η αγάπη και η δικαιοσύνη που ευαγγελίζονται είναι βιτρίνα για τους αφελείς και το δικό τους ενδιαφέρον περιορίζεται σε εγκόλπια, πολυτελή άμφια, μεγαλοπρεπή αρχιερατικά συλλείτουργα και χλιδάτα ταξίδια δήθεν για ποιμαντικούς και θρησκευτικούς λόγους.
Υ.Γ. Πρόσφατα αποκαλύφτηκε πως το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται (με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του!!!) το φορολογικό απόρρητο και δεν χορηγεί στους δικηγόρους του Πατριάρχη Ειρηναίου το πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου από επιθεωρητές στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα όταν ο μακαριώτατος υπηρετούσε εκεί με τον τίτλο του αρχιεπισκόπου Ιεραπόλεως.
Τον οικονομικό έλεγχο είχαν ζητήσει το 2005 όσοι τον κατηγορούσαν για ατασθαλίες.
Εμείς παρουσιάζουμε το επίμαχο έγγραφο με το εξής ερώτημα στους ιθύνοντες:
Αν ήταν ενοχοποιητικό το πόρισμα για τον Πατριάρχη Ειρηναίο θα ίσχυε το απόρρητο ή θα ήταν πρώτη είδηση σε όλα τα ΜΜΕ; Όσοι συκοφάντες ζήτησαν τον οικονομικό έλεγχο είναι προ πολλών ετών ενήμεροι για το αποτέλεσμα. Αν υπήρχε το παραμικρό εναντίον του Πατριάρχη μας θα χαλούσαν τον κόσμο.
Τους προκαλούμε και θα επιμείνουμε. Δώστε εδώ και τώρα το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών στην δημοσιότητα για να μετρήσουμε την ηθική και την αξιοπιστία σας κ. Θεόφιλε.
























http://www.samiakignomi.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!