tromaktiko: PlayStation Network: Ζημιές ύψους 170 εκατομμύρια δολαρίων για τη Sony

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

PlayStation Network: Ζημιές ύψους 170 εκατομμύρια δολαρίων για τη Sony



Ο τελευταίος μήνας μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί εφιαλτικός για τη Sony, καθώς οι επιθέσεις από χάκερς την έχεουν φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Όπως είναι φυσιολογικό, το γεγονός αυτό έχει σημαντικές οικονομικές συνέπειες.

Σε μια χθεσινή αναφορά εσόδων, η εταιρεία υπολόγισε ότι το κόστος από τις πρόσφατες επιθέσεις στο PlayStation Network μπορεί να ανέλθει στα 170 εκατομμύρια δολάρια για το οικονομικό έτος, το οποίο λήγει το Μάρτιο του 2012. Το νούμερο αυτό είναι πολύ υψηλότερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Το οικονομικό έτος 2011 για τη Sony λήγει την επόμενη εβδομάδα και σύμφωνα με αναφορές, η εταιρεία αναμένεται να έχει ετήσια συνολική ζημία ύψους 3,2 δισ. δολαρίων.

Εκτός από τις επιθέσεις στο Playstation Network, η Sony δέχτηκε και άλλο πλήγμα πρόσφατα, καθώς η ελληνική έκδοση της σελίδας της Sony BMG έπεσε θύμα χάκερς στις 5 Μαΐου. Η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών για περισσότερους από 8.300 λογαριασμούς.

Αυτή η επίθεση ήταν η έβδομη σε ιστοσελίδα της Sony, όπως αναφέρει το blog Hacker News. Παρόμοιες επιθέσεις, αναφέρει η ίδια πηγή, πιθανώς να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, εφόσον η Sony είναι μία δημοφιλής εταιρεία και η είδηση για την εισβολή χάκερς σε αυτή, μόνο απαρατήρητη δεν μπορεί να περάσει.

Βλέποντας πάντως τη θετική (:) πλευρά της κατάστασης, ίσως τελικά να βγει και κάτι καλό απ’ όλη αυτήν την ιστορία. Η Sony μπορεί να εξελιχθεί σε μια από τις πιο ασφαλείς εταιρείες στο διαδίκτυο. Τι γίνεται όμως μέχρι τότε;


http://www.gugoo.gr/2011/05/24/%CE%BA%CF%8C%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-sony/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!