tromaktiko: Quiche Lorraine (Κις Λορέν)

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Quiche Lorraine (Κις Λορέν)



Εκτέλεση
Για την τάρτα: Για την τάρτα: Ετοιµάζουµε την τάρτα σύµφωνα µε τη βασική ζύμη για τάρτες γλυκές και αλμυρές ή σύμφωνα με τη βασική συνταγή ζύμη για...


 γλυκιά τάρτα. Την αφήνουµε να κρυώσει καλά.
Για τη γέµιση: Ζεσταίνουµε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε µέτρια φωτιά ψήνουµε για 2΄-3΄ το ψιλοκοµµένο µπέικον (δεν προσθέτουµε λιπαρή ουσία, το ψήνουµε στο λίπος του). Τοποθετούµε το µπέικον στην ψηµένη τάρτα. Βάζουµε τα αυγά σε µπολ, προσθέτουµε τα φρέσκα κρεµµυδάκια, τη γραβιέρα, την κρέµα γάλακτος, το µοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουµε. Τα χτυπάµε µε το σύρµα να αναµειχθούν καλά.

Τοποθετούµε την τάρτα στη µεγάλη σχάρα του φούρνου και µε προσοχή ρίχνουµε λίγο λίγο το υγρό µείγµα. Βάζουµε εδώ κι εκεί τα κρύα κοµµάτια βουτύρου. Ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180οC, στον αέρα, για περίπου 40΄, µέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να πήξει η κρέµα. Αφήνουµε την quiche να κρυώσει για 15΄-20΄και την κόβουµε σε κοµµάτια. Σερβίρουµε µε ανάµεικτη πράσινη σαλάτα.

Να θυμάστε ότι: Για να σιγουρευτούµε ότι ψήθηκε η κρέµα µπήγουµε ένα µαχαίρι στο κέντρο, όπως στα κέικ. Αν βγει καθαρό είναι έτοιµη.

μερίδες 8
Χρόνος Προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 40 λεπτά

argiro.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!