tromaktiko: Μήνυση Rob Zombie και Whitesnake κατά της Universal

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Μήνυση Rob Zombie και Whitesnake κατά της Universal



Σύμφωνα με την Courthouse News Service, μήνυση κατά της UMG (Universal Music Group), κατέβαλλαν οι Rob Zombie, WHITESNAKE και Dave Mason...
κατηγορώντας τη πως δεν πληρώνει τους καλλιτέχνες για την ηλεκτρονική και μέσω ringtones, διακίνηση της μουσικής τους.

Κάποιους μήνες πριν,παρόμοιες μηνύσεις έγιναν από τους παραγωγούς των πρώτων δίσκων του EMINEM , και μάλιστα κατέληξαν σε νίκη των μηνυόντων.

Σύμφωνα με την New York Times, ” Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι καλλιτέχνες ή οι συνεργάτες τους, λένε πως η εταιρία έχει καταπατήσει τα συμβόλαιά τους, αντιμετωπίζοντας το ψηφιακό download σαν πώληση και όχι σαν παροχή αδείας, πράγμα το οποίο θα είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες απολαβές από πνευματικά δικαιώματα”

Ο διαχωρισμός των όρων “πώληση” και “παροχή άδειας χρήσης”, σημαίνει διαφορά από 10-15% σε 50% στο μερίδιο των καλλιτεχνών.

H συγκεκριμένη είδηση, μοιάζει να έχει πολλά κοινά στοιχεία με τις δικές μας “υποθέσεις πνευματικών δικαιωμάτων” και τους Έλληνες καλλιτέχνες που δεν έχουν δει ποτέ χρήματα στα χέρια τους , μόνο που όταν είσαι ο ΕΜΙΝΕΜ, o Rob Zombie ή οι WHITESNAKE, βρίσκεις πολύ ευκολότερα το δίκιο σου…
www.rockticles.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!