tromaktiko: Η ώρα του Webber

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Η ώρα του Webber



O Mark Webber κέρδισε την pole position του αυριανού αγώνα... αφήνοντας πίσω του τον Vettel που δεν προσπάθησε - ενώ είχε χρόνο - να πάρει μια ακόμη pole position. Τρίτος ο Hamilton. Πανηγύρια σε Ferrari για την 4η θέση του Alonso και Team Lotus για την 15η θέση του Kovalainen.

Συνηθισμένο το σκηνικό στο Q1, με τους οδηγούς ταχύτερους οδηγούς να χρησιμοποιούν την σκληρή γόμα, και τα αργότερα μονοθέσια να έχουν την μαλακή, έτσι ώστε να μπορέσουν να "πιάσουν" το 107% του χρόνου και οι 24 οδηγοί. Τον καλύτερο χρόνο έκανε ο Schumacher με χρόνο 1:22.960 ενώ εκτός του Q2 έμειναν οι Trulli, Barichello, Glock, Liuzzi, Karthikeyan, D' Ambrosio και Heidfeld. Ο Γερμανός οδηγός παρ' ότι βρισκόταν έτοιμος μέσα στο μονοθέσιου, δεν πήρε χρόνο λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την φωτιά που έπιασε στο FP3. Ωστόσο, θεωρείται βέβαιο πως οι αγωνοδίκες θα του δώσουν το ΟΚ για να τρέξει αύριο, λόγω των θετικών αποτελεσμάτων που είχε στους προηγούμενους αγώνες της χρονιάς. Ο Barrichello, σε αντίθεση με τον ομόσταυλό του, Pedro Maldonado που έκανε τον 3ο χρόνο, δεν κατάφερε να προκριθεί στο Q2 και αύριο θα εκκινήσει τον αγώνα από την 19η θέση ! Χαρές και πανηγύρια στην Team Lotus για την πρόκριση για πρώτη φορά φέτος ενός μονοθεσίου τους στο Q2, με τον Heikki Kovalainen.
Στον "ημιτελικό", οι περισσότεροι οδηγοί προσπάθησαν να προστατεύσουν τα ελαστικά τους και να κάνουν τους λιγότερους δυνατούς γύρους, παίρνοντας παράλληλα το ανάλογο ρίσκο σε ότι αφορά την πιθανότητα να πέσουν σε "traffic" και να μην καταφέρουν να προκριθούν στο Q3. Ο ταχύτερος χρόνος σημειώθηκε από τον Sebastian Vettel με 1:21.540 ενώ ο Maldonado έκανε την έκπληξη και πέρασε στον "τελικό", παρά τα πολλά προβλήματα που παρουσιάζει φέτος η Williams. Ο Kovalainen έκανε τον 15ο χρόνο που αποτελεί την καλύτερη επίδοση για τα μονοθέσια της Team Lotus. Από το Q3, αποκλείστηκαν οι Buemi, Perez, Alguesuari, Kobayashi, Kovalainen, di Resta και Sutil.
Στο Q3 o Mark Webber έκανε έναν απίστευτο χρονο 1:20.981, ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο κάτω από τις δυο McLaren και 2 δέκατα από τον Mr Pole Position, Sebastian Vettel. Ο Γερμανός συμβιβάστηκε με τη 2η θέση και δεν ξαναβγήκε στην πίστα, ενώ είχε το χρονικό περιθώριο. Οι υπόλοιποι έξι οδηγοί, επέλεξαν να κάνουν την μια και μοναδική τους προσπάθεια, στα 2 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας. Ο Alonso κατάφερε να "χωθεί" ανάμεσα στις 2 McLaren κερδίζοντας την 4η θέση, ενώ ο Schumacher δεν πήρε χρόνο για να προστατέψει τα ελαστικά του.
Αναλυτικά τα αποτελέσματα

















 http://www.f1poleposition.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!