tromaktiko: Η στροφή της Γερμανίας ανοίγει το δρόμο για νέο δάνειο προς την Ελλάδα (WSJ)

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Η στροφή της Γερμανίας ανοίγει το δρόμο για νέο δάνειο προς την Ελλάδα (WSJ)



Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η Wall Street Journal, η Γερμανία είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμβιβαστικές κινήσεις προκειμένου να επιταχυνθεί η επίλυση της ελληνικής κρίσης και συγκεκριμένα...
 η έγκριση ενός δεύτερου πακέτου στήριξης για την Ελλάδα, αφήνοντας προς το παρόν στην άκρη το αίτημα για την αναδιάταξη του ελληνικού χρέους.

Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρεται ότι η γερμανική κυβέρνηση εμφανίζεται πλέον διατεθειμένη να αναβάλει την συζήτηση περί μίας ήπιας αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για ένα νέο πακέτο στήριξης. Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται “η παραδοχή του Βερολίνου ότι πρέπει να δανείσει περισσότερα χρήματα, ακόμη και χωρίς βραχυπρόθεσμη εμπλοκή των ιδιωτών ομολογιούχων, θα συμβάλει στην άρση του ευρωπαϊκού αδιεξόδου για τις ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδας, προτού η υπερχρεωμένη χώρα ξεμείνει από ρευστότητα στα μέσα Ιουλίου”.
Θυμίζουμε ότι βασική θέση της γερμανικής πλευράς είναι η ελεγχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, μέσω της χρονικής επιμήκυνσης του συνόλου του χρέους. Την ίδια ώρα θυμίζουμε και την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της ευρωπαϊκής οικονομίας από το 2013, ο οποίος και προβλέπει την αναδιάρθρωση με τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών. Τέλος θυμίζουμε ότι και ο επικεφαλής του Eurogroup κατά τη χθεσινή του συνάντηση με το γάλλο πρωθυπουργού.

http://www.greekfinanceforum.com/


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!