tromaktiko: Μ. Xρυσοχοϊδης: "Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα αποτυπωθούν σε λίγους μήνες στην έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας"

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Μ. Xρυσοχοϊδης: "Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται θα αποτυπωθούν σε λίγους μήνες στην έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας"



«Οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση γίνονται αποδεκτές με ικανοποίηση εντός και εκτός συνόρων και θα αποτυπωθούν σε λίγους μήνες στην έκθεση Doing Business της Παγκόσμιας Τράπεζας».
Αυτό τόνισε ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοϊδης απαντώντας στη δήλωση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Χατζηδάκη, περί ανταγωνιστικότητας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρει ότι ο νέος νόμος για τις ιδιωτικές επενδύσεις, η ίδρυση επιχείρησης σε μία μέρα και σε ένα σημείο, η νέα προ-πτωχευτική διαδικασία, η απλοποίηση των αδειοδοτήσεων σε μεταποίηση και τεχνικά επαγγέλματα, η ενδυνάμωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η νέα Αρχή για τις δημόσιες συμβάσεις, αλλά και η νέα φορολογική νομοθεσία είναι μερικά μόνο από όσα πέτυχε η κυβέρνηση μέσα σε λίγους μήνες.
Προσθέτει τέλος ότι: «το 2010 ήταν η χρονιά που κληθήκαμε να διαχειριστούμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική κρίση που έχουν ζήσει οι νεότερες γενιές. Ήταν η χρονιά που η «κληρονομιά» της Νέας Δημοκρατίας απείλησε τις κατακτήσεις δεκαετιών και έφερε τη χώρα στα όρια της κατάρρευσης. Είναι η ίδια χρονιά, στην οποία αναφέρεται η σχετική έκθεση που επικαλείται σήμερα η Νέα Δημοκρατία, παρόλο που επί των ημερών της, η χώρα μας υποχώρησε 35 θέσεις στη διεθνή κατάταξη ανταγωνιστικότητας».
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!