tromaktiko: Επέστρεψε πάνω από τα $102 το αργό

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Επέστρεψε πάνω από τα $102 το αργό



Σε υψηλό τριών εβδομάδων ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τρίτης το αργό σημειώνοντας άλμα άνω του 2% καθώς το δολάριο βρέθηκε να...
χάνει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών του και ενώ οι αρχές ανακοίνωσαν το κλείσιμο ενός αγωγού που εξυπηρετεί τον πετρελαϊκό κόμβο στο Κούσινγκ της Οκλαχόμα.
Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Ιουλίου κέρδισε 2,11 δολ. ή 2,1% για να ολοκληρώσει τις συναλλαγές στα 102,70 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, ήτοι στα υψηλότερα επίπεδα από τις 10 Μαΐου.

Στις αγορές συναλλάγματος το ευρώ αναρριχήθηκε σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου στον απόηχο δημοσιεύματος της Wall Street Journal σύμφωνα με το οποίο το Βερολίνο σκέφτεται να αποσύρει την πρότασή του για μια πρόωρη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα δάνεια βοήθειας προς την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή η διαρροή πετρελαίου σε σταθμό της TransCanada στο Κάνσας οδήγησε την εταιρεία στην απόφαση να κλείσει ολόκληρο το δίκτυο των αγωγών της.

Το δίκτυο αγωγών Keystone της εταιρείας συνδέει τον Καναδά με τον πετρελαϊκό κόμβο στο Κούσινγκ της Οκλαχόμα -το σημείο παράδοσης των ποσοτήτων πετρελαίου των συμβολαίων που διαπραγματεύονται στο Nymex.

capital.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!