tromaktiko: 10 πιο τρομακτικές γέφυρες στον κόσμο

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

10 πιο τρομακτικές γέφυρες στον κόσμο



1.H αιώνια Γέφυρα (Κίνα)
Το Mount Tai στο Shandon Επαρχία της Κίνας είχε πολιτιστική και θρησκευτική σημασία για...
χιλιάδες χρόνια. Είναι ένα από τα πέντε ιερά βουνά της Κίνας, και συνδέεται με την αυγή, τη γέννηση και την αναγέννηση. Όπως ανεβαίνεται στο βουνό θα συναντήσετε αυτό – Την αιώνια γέφυρα. Αυτή η γέφυρα αποτελείται από τρία τεράστια βράχια και πολλά μικρότερα. Παρακάτω είναι μια κοιλάδα και προς το νότο είναι μια φαινομενικά απύθμενη άβυσσος. Κανείς δεν ξέρει πότε, όταν αυτά τα τεράστια βράχια έπεσαν στην τρέχουσα θέση τους, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχουν σχηματιστεί από την τελευταία εποχή των παγετώνων.


2.Η Παλιά Γέφυρα της Κόνιτσας (Ελλάδα)

Αυτή η γέφυρα αιώνων βρίσκεται στην Ελλάδα στον ποταμό Αώο . Αν κοιτάξετε προσεκτικά προς τα δεξιά κάτω από την κορυφή της γέφυρας, μπορείτε να δείτε μια μικρή καμπάνα. Οι χωρικοί λένε ότι, όταν υπάρχει αρκετός άνεμος για να κάνει τον κουδουνίσει, είναι πολύ επικίνδυνο να διασχίσουν τη γέφυρα.


3.The Carrick-a-Rede Rope Bridge (Ιρλανδία)

Η Carrick-a-Rede Rope είναι μια κρεμαστή γέφυρα με σχοινί κοντά στο Ballintoy, County Antrim, στην Βόρεια Ιρλανδία. Η γέφυρα συνδέει την ηπειρωτική χώρα με τα μικροσκοπικό νησί Carrick . Εκτείνεται σε είκοσι μέτρα και τριάντα μέτρα πάνω από τα βράχια κάτω. Σήμερα η γέφυρα είναι κυρίως ένα τουριστικό αξιοθέατο, με 247.000 επισκέπτες το 2009. Όταν φυσάει, αυτό πραγματικά είναι μια συναρπαστική εμπειρία – τρομακτικό (αν φοβάστε τα ύψη) αλλά συναρπαστική.



4.Royal Gorge Bridge(Κολοράντο)

Το Royal Gorge Bridge είναι ένα τουριστικό αξιοθέατο κοντά στην Canon City, Colorado, μέσα σε ένα θεματικό πάρκο. Το κατάστρωμα της γέφυρας κρέμεται 291 μέτρα πάνω από τον ποταμό Αρκάνσας, και κατέχει το ρεκόρ της υψηλότερης γέφυρα στον κόσμο από το 1929 έως το 2003, όταν την ξεπέρασε η Beipanjiang γέφυρα στην Κίνα. Πρόκειται για μια κρεμαστή γέφυρα με κύρια έκταση των 286 μέτρων Η γέφυρα είναι 384 μ., με ένα ξύλινο διάδρομο με 1292 σανίδες. Η γέφυρα έχει ανασταλεί από τους πύργους που είναι 46 μ. σε υψηλά επίπεδα.

5.Γέφυρα σχοινιών (αυτοκρατορία των Ίνκας, Περού)

Oι γέφυρες με σχοινί ήταν απλά κρεμαστές γέφυρες πάνω από φαράγγια και χαράδρες και παρείχαν πρόσβαση σε απομακρυσμένα σημεία στους Ίνκας. Γέφυρες αυτού του τύπου ήταν κατάλληλες για χρήση από τους ανθρώπους των Ίνκας που δεν χρησιμοποιούσαν τροχοφόρα για μεταφορές – κυκλοφορία,περιορίστηκαν σε πεζούς. Οι γέφυρες αυτές αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του οδικού συστήματος των Ίνκας και είναι ένα παράδειγμα της καινοτομίας στην εφαρμοσμένη μηχανική.

Οι Ίνκας χρησιμοποιούσαν φυσικές ίνες που έβρισκαν εντός της τοπικής βλάστησης να χτίσουν γέφυρες. Οι ίνες αυτές υφαίνονται μαζί και δημιουργούν ένα αρκετά ισχυρό σχοινί και συνδυάζονται με το ξύλο δημιουργώντας ένα πάτωμα καλωδίων. Κάθε πλευρά στη συνέχεια συνδέεται με ένα ζευγάρι από λίθινες άγκυρες σε κάθε πλευρά του φαραγγιού με πολλά καλώδια υφασμένων χόρτου που συνδέει αυτές τις δύο πυλώνες μαζί.


6.Κρεμαστή γέφυρα Pulau Langkawi (Μαλαισία)

Αυτό εκτείνεται γύρω από το φαράγγι του Pulau Langkawi, το οποίο είναι το μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους Langkawi, στην Μαλαισία. Είναι 687 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας υπέροχη θέα στην θάλασσα Andaman και Tarutao, νησί της Ταϊλάνδης . Η θέα από τη γέφυρα είναι πραγματικά εκπληκτική – οι καμπύλες του παρέχουν διαφορετικές προοπτικές του τοπίου. Το Sky Bridge είναι μια από τις πιο θεαματικές γέφυρες στον κόσμο που προσφέρει μια αρκετά μεγάλη δόση αδρεναλίνης. Αυτή η μοναδική καλωδιωτή γέφυρα έχει ανασταλεί από μία μόνο στήλη υποστήριξης.


7.Puente de Ojuela (Μεξικό)

Το Ojuela ήταν ένας μικρός συνοικισμός εξόρυξης βρίσκεται βορειοδυτικά της πόλης της Durango, στο βόρειο Μεξικό. Ο οικισμός είναι σήμερα γνωστός ως μια πόλη-φάντασμα. Ο μόνος επιζών είναι μια κρεμαστή γέφυρα. Η γέφυρα είναι γνωστή ως “Puente de Ojuela” (Ojuela Bridge) από τους ντόπιους. Η αρχική γέφυρα σχεδιάστηκε από τος διάσημους αδελφούς Roebling, οι οποίοι επίσης σχεδίασαν τη γέφυρα του Μπρούκλιν. Κατά τη στιγμή της κατασκευής, το Puente de Ojuela ήταν η τρίτη μεγαλύτερη κρεμαστή γέφυρα στον κόσμο. Ξαναχτίστηκε πρόσφατα από την εταιρεία Peñoles , το αρχικό απορρίφθηκε και μόνο τα βασικά τόξα τώρα εμφανίζονται στο Torreón,Εκθεσιακό Κέντρο.


8.Hussaini κρεμαστή γέφυρα (Πακιστάν)

Γνωστή ως η πιο επικίνδυνη γέφυρα στον κόσμο, η Hussaini κρεμαστή γέφυρα βρίσκεται στο Βόρειο Πακιστάν.Η Hussaini κρεμαστή γέφυρα, είναι μια διάβαση πάνω από την λίμνη στην Άνω Hunza. Αυτή η γέφυρα με σχοινί είναι τόσο μεγάλη και συντηρείται ελάχιστα. Πολλές σανίδες λείπουν, και οι ισχυροί άνεμοι το κουνούν την γέφυρα.

Παρά την επικίνδυνη εμφάνισή του, ωστόσο, η Hussaini είναι μια σχετικά ασφαλής γέφυρα και έχει γίνει κάτι σαν τουριστικό μνημείο, με τους πεζοπόρους να δοκιμάζουν νεύρα τους, καθώς αγανακτούν για να περάσουν.


9.Vitim Γέφυρα του ποταμού (Σιβηρία)


10.Φυσική Γέφυρα Bryce Canyon (Γιούτα, ΗΠΑ)
http://universitas.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!