tromaktiko: Βασάνισαν και σκότωσαν 13χρονο διαδηλωτή στη Συρία

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Βασάνισαν και σκότωσαν 13χρονο διαδηλωτή στη Συρία



Σάλος και οργισμένες αντιδράσεις προκαλεί στη Συρία η είδηση που κάνει από χθες τον γύρο του κόσμου με τη δολοφονία ενός 13χρονου παιδιού που βρέθηκε μαζί με τους διαδηλωτές σε πορεία διαμαρτυρίας κατά του καθεστώτος και είχε την ατυχία να πέσει στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας...
Το περιστατικό συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα. Τότε οι Αρχές συνέλαβαν τον 13χρονο στην πορεία και τον έβαλαν στο κρατητήριο. Από τότε οι γονείς του ζούσαν μέσα στην αγωνία, μη γνωρίζοντας την τύχη του παιδιού τους.

Μόλις χθες ήρθε στο φως ένα σοκαριστικό βίντεο που δείχνει με ωμό και τραχύ τρόπο την κατάσταση στην οποία παρέλαβαν οι γονείς το άψυχο σώμα του παιδιού τους. Το παιδί ονομαζόταν Hamza al-Khateeb και σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ οι δυνάμεις ασφαλείας τον πυροβόλησαν, τον έκαψαν και του έκοψαν το ανδρικό του μόριο.

Ο θάνατος του παιδιού προκάλεσε κύμα αντιδράσεων στη Συρία για την υπερβολική βία των Αρχών προς τους διαδηλωτές. Μέσω του Facebook, πολλοί διαδηλωτές λένε ότι είναι διατεθειμένοι να πάνε από πόρτα σε πόρτα και αν ενημερώσουν τον κόσμο για το περιστατικό και να εκφράσουν την οργή τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΚΛΗΡΕΣ!


newstoday.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!