tromaktiko: Στο 15% από 50% μειώνεται το ποσοστό της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ (Μπαρόζο)

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Στο 15% από 50% μειώνεται το ποσοστό της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα έργα του ΕΣΠΑ (Μπαρόζο)



Όπως ανακοίνωσε χθες η Κομισιόν δια στόματος Ζοζέ Μπαρόζο, στο 15% από 50% μειώνεται η συμμετοχή της Ελλάδας στη χρηματοδότηση των έργων ανάπτυξης στην περιφέρεια...
ενώ την ίδια ώρα ο κ. Μπαρόζο ανακοίνωσε ότι θα δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα τεχνικής υποστήριξης που θα επιβλέπει εάν η χώρα χρησιμοποιεί τα χρήματα για την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.


Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπαρόζο εμφανίστηκε πολύ ικανοποιημένος για την αποδοχή της πρότασης για την τόνωση της ανάπτυξης από τη Σύνοδο Κορυφής, ενώ ανέφερε ότι ένα ποσό της τάξεως των 15 δισ. ευρώ, μπορεί να εκταμιευτεί αμέσως προς όφελος της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Μάλιστα ο πρόεδρος της Κομισιόν παραδέχθηκε ότι η Ελλάδα χρειάζεται σημαντική τεχνική ενίσχυση για τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων.

Το κείμενο των συμπερασμάτων αναφέρει ότι “το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο καλωσόρισε την πρόθεση της Επιτροπής να αναπτύξει συνέργειες μεταξύ του νέου προγράμματος και των διαρθρωτικών ταμείων. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υποστηρίζει κάθε προσπάθεια για να αυξηθεί η δυνατότητα της Ελλάδας για μεγαλύτερη απορροφητικότητα των κοινοτικών κονδυλίων ώστε να υπάρξει ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης”.
www.greekfinanceforum.com
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!