tromaktiko: 1.500 "Πασοκικές" προσλήψεις σε Δήμους της Θεσσαλονίκης, σπεύσατε!

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

1.500 "Πασοκικές" προσλήψεις σε Δήμους της Θεσσαλονίκης, σπεύσατε!



1.500 κάτοχοι κομματικού, πράσινου διαβατηρίου θα προσληφθούν τις επόμενες ημέρες στους δήμους της Θεσσαλονίκης.
Λεπτομέρειες δεν ανακοινώνονται. Περισσότερες πληροφορίες στον δήμαρχό σας, εφόσον "ανήκει" στο ΠΑΣΟΚ. Νεοδημοκράτες και κομμουνιστές, ούτε να το σκέφτονται! Περισσότερες πληροφορίες, στο...
"πράσινο" εργατικό κέντρο (κος Τσαραμπουλίδης)
Δείτε πώς κάνουν τις... "δουλίτσες" τους οι πράσινοι συνδικαλιστές...
- Προωθείται εν κρυπτώ επιδοτούμενο πρόγραμμα για ανέργους...
- Την παρτίδα έσωσε ο Ζαριανόπουλος και μπράβο του...

Στον «ύπνο» πήγε να πιάσει το προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, τους συνδυασμούς που μετέχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς έφερε προς ψήφιση το πιο σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, αυτό της πρόσληψης συμβασιούχων 5μηνης διάρκειας για την καθαριότητα, στις 3 τα ξημερώματα. Όμως, ...
στο δρόμο προς την τελική ψηφοφορία, τους βγήκε ο Ζαριανόπουλος, ο οποίος αναμένεται και να
προσβάλλει την ψήφιση του, καθώς στην αίθουσα υπήρχαν μόλις δώδεκα σύμβουλοι από όλους τους συνδυασμούς.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Αβραμόπουλο, οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «κοινωνικής εργασίας», θα αφορούν σε 1500 προσλήψεις, πεντάμηνης διάρκειας με βασικό μισθό και ένσημα. Όμως, για να μπορέσουν να υλοποιηθούν αυτές οι προσλήψεις, έπρεπε να βρεθεί μία «Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση». Επιλέχθηκε λοιπόν, το ΙΝΕ (Ινστιτούτο Εργασίας) της ΓΣΣΕ- παράρτημα Θεσσαλονίκης. Το συνολικό ύψος τους προγράμματος ανέρχεται στα 5.500.000 ευρώ, όπου το 5% του ποσού αυτού –δηλαδή 250.000 ευρώ-, θα πάει στη ΓΣΣΕ, για τη διαχείριση του προγράμματος.
Όπως υποστήριξε ο κ. Αβραμόπουλος, στα χέρια του Δήμου υπάρχει υπογεγραμμένη πρόταση από το ΙΝΕ- ΓΣΣΕ / παραρτήματος Θεσσαλονίκης. Το συγκεκριμένο έγγραφο –αν και ο ίδιος πιέστηκε από τον κ. Ζαριανόπουλο- δεν το παρουσίασε στη χθεσινή μεταμεσονύχτια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δεσμευόμενος πως θα το αποστείλει σε όλους αύριο.

Μάλιστα, ο κ. Ζαριανόπουλος, ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο «σώμα» πως ρώτησε τα προεδρεία όλων των παρατάξεων στο Εργατικό Κέντρο, και, όλοι του δήλωσαν άγνοια για το θέμα.
Ωστόσο, σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, το έγγραφο – πρόταση προς το Δήμο Θεσσαλονίκης, υπέγραψε ο πρόεδρος του ΙΝΕ Θεσσαλονίκης, κ Μαλαματά, χωρίς ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ την συνυπογραφή του ταμεία του Ινστιτούτου, Κυριάκου Σιδηρόπουλου. Επίσης, ίδιες πηγές, διέρρευσαν τις κινήσεις του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Τσαραμπουλίδη, ο οποίος, φέρεται ήδη να έχει επικοινωνήσει με του «πράσινους» δημάρχους του νομού Θεσσαλονίκης, για τη δημιουργία λίστας ονομάτων, που επιθυμούν να τους προσλάβουν.
Αξίζει, να σημειωθεί, πως υπήρξε και μεταμεσονύχτια συνομιλία των κ. Ζαριανόπουλου και Σιδηρόπουλου, κατά τη διάρκεια της Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με τον δεύτερο να οδύρεται για τα όσα άκουσε και δεν ήταν ενημερωμένος. Τη συγκεκριμένη συνομιλία επικαλέστηκε ο κ. Ζαριανόπουλος και στην επανατοποθέτησή του, στο Δημοτικό Συμβούλιο,
Για την ιστορία, τα έγγραφα στο ΙΝΕ της ΓΣΣΕ/ παράρτημα Θεσσαλονίκης, (ακόμα και για την αγορά ειδών τουαλέτας) εγκρίνονται μόνον μετά από την συνυπογραφή Προέδρου – Ταμία.
Αλλά στην προκειμένη, ο «πράσινος» Πρόεδρος δεν είχε καμία «υποχρέωση» να ενημερώσει το «γαλάζιο» Ταμία. Ούτε λόγος φυσικά για σύγκληση και ενημέρωση του διαπαραταξιακού συμβουλίου
Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μόνον ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ζήτησε και έλαβε έγγραφο από Ινστιτούτο. Οι υπόλοιποι Δήμαρχοι, «έκλεισαν» το ματάκι προφορικά.
Όσο για την παράταξη του κ. Γκιουλέκα, παίχθηκαν σκηνές «γκραν γκινιολ». Από τους τρεις συμβούλους, που ήταν μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, ο ένας ψήφισε «υπέρ», η δεύτερη «κατά» και ο τρίτος «παρόν».
Έπεται συνέχεια και μάλιστα πολύ δυναμική..

Υ.Γ. Οι της παράταξης Γκιουλέκα έχουν ως συνήθως μαύρα μεσάνυχτα. Μόνο ο Ζαριανόπουλος κατάλαβε τι πάει να γίνει...
http://taxalia.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!