tromaktiko: Πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ από σήμερα (1/6) – Ενοποίηση των υπηρεσιών Υγείας

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Πέντε νοσοκομεία του ΙΚΑ στο ΕΣΥ από σήμερα (1/6) – Ενοποίηση των υπηρεσιών Υγείας



Στην ενοποίηση των υπηρεσιών Υγείας, με την ένταξη πέντε νοσοκομείων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), προχωρά από σήμερα (1/6) το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου (φωτό), που...
 παραχώρησε χθες (31/5) η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, με θέμα τον Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.), τίθενται πλέον σε εφαρμογή οι σχετικές προβλέψεις του περυσινού ασφαλιστικού νόμου.
Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης δήλωσε συγκεκριμένα για την εξέλιξη αυτή:
«Όπως είχαμε δεσμευτεί από τα τέλη Μαρτίου, προχωράμε την ενοποίηση των υπηρεσιών υγείας, εντός του σφιχτού χρονοδιαγράμματος που είχαμε ορίσει.
Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τα πρώτα και καθοριστικά βήματα που έγιναν.
Ξεκινήσαμε με την ενσωμάτωση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας των πέντε νοσοκομείων του ΙΚΑ ΕΤΑΜ, θέτοντας σε πλήρη εφαρμογή και τις σχετικές προβλέψεις του περσινού ασφαλιστικού νόμου και κάνοντας έτσι ένα αποφασιστικό βήμα για την ενοποίηση των υπηρεσιών υγείας υπό ένα υπουργείο, το υπουργείο Υγείας.
Από 1η Ιουνίου, τα νοσοκομεία του ΙΚΑ ΕΤΑΜ εντάσσονται στο ΕΣΥ. Μετά την ένταξή τους λειτουργούν ως παραρτήματα των αντίστοιχων νοσοκομείων του ΕΣΥ.
Αυτό που σχεδιάσαμε το θέτουμε σε εφαρμογή, με τρόπο ομαλό και απρόσκοπτο:
Χωρίς να θιγούν εργασιακά ή άλλα δικαιώματα, χωρίς να διαταραχθεί στο ελάχιστο η παροχή υγειονομικών υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους, χωρίς επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού. Αντιθέτως, περιμένουμε - προοπτικά – μείωση του κόστους.
Για το λόγο αυτό, συστήσαμε ομάδα εργασίας που υποστηρίζει τη διαδικασία ενσωμάτωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα οι δυσκολίες που μπορεί να προκύψουν κατά το – πρώτο - μεταβατικό διάστημα. Η ομάδα εργασίας επίσης επεξεργάζεται σημαντικά ζητήματα όπως η μεταφορά του προσωπικού, των συμβάσεων και της κινητής και ακίνητης περιουσίας…».

kavalanet.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!