tromaktiko: Λάρνακα: Στη φυλακή για 18 χρόνια 53χρονος για το φόνο της Βουλγάρας συμβίας του

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Λάρνακα: Στη φυλακή για 18 χρόνια 53χρονος για το φόνο της Βουλγάρας συμβίας του



Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Κύπρου επέβαλε ποινή φυλάκισης 18 χρόνων στον Ανδρέα Χριστοδούλου (Κουντουρέττη), 53 χρόνων εργολάβο οικοδομών από την Καλοψίδα, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για την...
ανθρωποκτονία της 42χρονης Βουλγάρας συμβίας του Σπάσκα Κράτσκεβα Καραμαρίνοβα, που έγινε τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011 στο Αλεθρικό. Η υπόθεση διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας 3 Ιανουαρίου στο Αλεθρικό όπου διέμενε το ζευγάρι τα δύο τελευταία χρόνια. Ο Χριστοδούλου που αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχικής υγείας και παρακολουθείτο από ψυχιάτρους, εμφανίστηκε στην Αστυνομία Λάρνακας λίγο μετά τις 7 το πρωί και ανέφερε ότι η συμβία του βρισκόταν νεκρή στο σπίτι τους στο Αλεθρικό. Η κοπέλα, με την οποία ο Χριστοδούλου διατηρούσε δεσμό για δέκα χρόνια και ήταν η μητέρα του εξάχρονου αγοριού τους, βρέθηκε λίγο αργότερα από την Αστυνομία, να κείτεται νεκρή, γυμνή στο κρεβάτι του ζεύγους, με έντονα σημάδια στραγγαλισμού στο λαιμό της.

Το Κακουργιοδικείο αποφάνθηκε ότι πρόκειται για ηθελημένη ανθρωποκτονία, ότι δηλαδή ο Χριστοδούλου είχε πρόθεση να επιφέρει το θάνατο της 42χρονης με στραγγαλισμό. Παράλληλα απορρίφθηκαν οι διάφορες εκδοχές της υπεράσπισης περί τυχαίου θανάτου που επήλθε κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και για σεξουαλικό ατύχημα, ενώ αποκλείστηκε και το ενδεχόμενο της πρόκλησης εκ μέρους του θύματος.

Επιβάλλοντας την ποινή, που θεωρείται ιδιαίτερα ψηλή σε υποθέσεις ανθρωποκτονίας, το Κακουργιοδικείο σημείωσε πως η παρούσα περίπτωση είναι ιδιαίτερα σοβαρή και στην απόφαση του εξήγησε ότι «το θύμα ήταν ένας νέος άνθρωπος, που όχι μόνο απώλεσε τη ζωή του, αλλά την απώλεσε υπό συνθήκες καταρράκωσης της αξιοπρέπειας του. Ηταν μια γυναίκα η οποία, όπως δείχνει το αποτέλεσμα, δεν μπόρεσε ν' αντισταθεί στον άρρενα δράστη» προστίθεται στην απόφαση και σημειώνεται ότι «τα χέρια του κατηγορούμενου και μόνο ήταν αρκετά για να προκαλέσουν ένα βίαιο και αγωνιώδη, συνέπεια ασφυξίας, θάνατο».

Το Κακουργιοδικείο έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο 6χρονο αγοράκι του θύματος και του κατηγορούμενου, το οποίο την ώρα του εγκλήματος κοιμόταν στο διπλανό δωμάτιο και στην απόφασή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το παιδί αυτό, λόγω της εγκληματικής συμπεριφοράς του πατέρα του, όχι μόνο θα μεγαλώσει χωρίς τους γονείς του, αλλά θα ζήσει για πάντα υπό τη σκιά της τραγικής μοίρας που τού έλαχε σε τόσο τρυφερή ηλικία».

Σύμφωνα με το Κακουργιοδικείο, ο κατηγορούμενος Ανδρέας Χριστοδούλου δεν φάνηκε ποτέ πραγματικά μεταμελημένος για το έγκλημα που διέπραξε και στη δήλωσή του ενώπιον του Δικαστηρίου απλά ζήτησε συγνώμη, επικαλούμενος έλλειψης μνήμης. Ωστόσο το Κακουργιοδικείο έκρινε πως με την όλη στάση του προσπάθησε να υπεκφύγει και να συσκοτίσει την ευθύνη του, καταφεύγοντας σε σενάρια περί «σεξουαλικού ατυχήματος».

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου ανέφερε ότι η συγνώμη του κατηγορούμενου, την οποία εξέφρασε στο Δικαστήριο, δεν μπορεί να εκληφθεί ως πραγματική μεταμέλεια και σημείωσε ότι «η πραγματική μεταμέλεια ενός ανθρώπου που αφαίρεσε τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, και μάλιστα της συμβίας του, με τραγικές συνέπειες για το μικρό τους παιδί, θ' αναμέναμε να εκδηλωθεί, από δικονομικής πλευράς, με πλήρη παραδοχή και από ανθρώπινης πλευράς με ανυπόκριτη και πηγαία ψυχική σύνθλιψη. Τίποτε απ' αυτά δεν έκανε ο κατηγορούμενος» αναφέρεται μεταξύ άλλων στην απόφαση του Κακουργιοδικείου.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!