tromaktiko: 18χρονος Έλληνας χάκερ επί τρία χρόνια έκανε FBI και INTERPOL να χάσουν τον ύπνο τους - συνελήφθη χθες

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

18χρονος Έλληνας χάκερ επί τρία χρόνια έκανε FBI και INTERPOL να χάσουν τον ύπνο τους - συνελήφθη χθες



Λίγα λεπτά χρειάστηκαν για να εντοπίσουν οι Ελληνες αστυνομικοί τα ίχνη του χάκερ που είχε αναστατώσει FBI και Interpol. Και στήθηκε μια επιχείριση - αστραπή η οποία εκτελέστηκε άψογα και έτσι ο επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλης Σφακιανάκης και οι συνεργάτες του έπιασαν το έξυπνο πουλί από τη μύτη...

Μόνο στις ταινίες έχουμε παρακολουθήσει την δράση των περίφημων χάκερ που "τρυπώνουν" παντού και κάνουν τον δικό τους πόλεμο στον κυβερνοχώρο.
Ο 18χρονος Έλληνας χάκερ µε το ψευδώνυµο nsplitter θα μπορούσε κάλλιστα να είναι πρωταγωνιστής μιας τέτοιας ταινίας.

Για τρία χρόνια ο nsplitter, εξελισσόταν σε στόχο της Ιντερπόλ και της Ελληνικής Αστυνοµίας. Ταυτόχρονα έπαιρνε θέση αρκετά ψηλά στη λίστα των καταζητούµενων χάκερ και από το FBI για κακόβουλες επιθέσεις σε κυβερνητικές ιστοσελίδες στις ΗΠΑ και την Ελλάδα. Ο 18χρονος Αλέξανδρος συνελήφθη χθες το πρωί στο σπίτι του στον Αγιο ∆ηµήτριο.

Σύμφωνα με όσα λένε άνθρωποι που τον γνώριζαν κι εκείνον και την οικογένειά του ήταν ένα μοναχικό παιδί, κλεισμένο στον εαυτό του που απομονωθεί απ' όταν έχασε τον πατέρα του.
Εγκατέλειψε το σχολείο από την στιγμή που άρχισε να ασχολείται μόνο με το χάκινγκ. Περνούσε στον υπολογιστή από 18 έως 20 ώρες το 24ωρο! Τον τελευταίο μήνα δεν είχε βγεί ούτε μια φορά από το σπίτι του! Φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Τι να το κάνω το σχολείο. Εγώ όλους αυτούς του Πολυτεχνείου τούς έχω για πλάκα». Ζήτησε μάλιστα έναν υπολογιστή γιατί άρχισε να του λείπει...Στα δύο του µπράτσα έχει κάνει τατουάζ της ίδιας φράσης γραµµένης στα αραβικά και τα εβραϊκά. «Ο καπιταλισµός είναι ευκαιρία και η ευκαιρία ελευθερία...».

Σήµερα αναµένεται το κατηγορητήριο που έχει σχηµατιστεί εις βάρος του από την αµερικανική ∆ικαιοσύνη.
Οι αµερικανικές Αρχές αναµένεται να ζητήσουν την έκδοση του 18χρονου Έλληνα, που περιγράφεται ως διάνοια.
Το επόµενο 48ωρο αναµένεται στην Αθήνα το πρώτο επιτελείο του FBI κατευθείαν από την Ουάσιγκτον, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά τον 18χρονο Ελληνα. Η αλήθεια είναι ότι οι Αμερικάνοι δεν αφήνουν τέτοια “κελεπούρια” να τους ξεφύγουν και σε παρόμοιες περιπτώσεις προσφέρουν 2 επιλογές στους κατηγορούμενους. Φυλάκιση για τα αδικήματα που κατηγορούνται, ή οι κατηγορούμενοι να εργαστούν για εκείνους με ένα μισθό που φυσικά ούτε στα όνειρα τους δεν θα έβλεπαν...

Ξεκίνησε από τα 15
Το «σπάσιµο» της ιστοσελίδας της Ιντερπόλ τον Φεβρουάριο του 2008 – όταν ήταν 15 χρονών –ήταν το πρώτο χτύπηµα του nsplitter που τον έκανε γνωστό στην κοινωνία των «cracker», όπως αποκαλούνται οι χάκερ που προκαλούν«καταστροφές». Οι επιθέσεις του στην ιστοσελίδα της NSA, του FBI και του αµερικανικού Πενταγώνου από τον Φεβρουάριο του 2009 και ύστερα µετέτρεψαν τον 18χρονο σε αστέρι της κοινωνίας των χάκερ και εχθρό για τις αµερικανικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.
'Ολα γινόντουσαν από διαµέρισµα στον Αγιο ∆ηµήτριο.

Είχε:
Χαρτοφυλάκιο 48 εισηγµένων εταιρειών στο Ελληνικό Χρηµατιστήριο.
Σε ειδική κρύπτη - βιβλίο 7.850 ευρώ και 300 δολάρια.
Επιταγές 20.000 ευρώ από τράπεζες του εξωτερικού.
130 πιστωτικές κάρτες

Από την υποκλοπή στοιχείων πιστωτικών καρτών είχε κερδίσει περισσότερα από 500.000 ευρω.
Η πρώτη επίθεση του 18χρονου τότε δράστη έγινε το 2008 εναντίον του δικτύου της Interpol που φυσικά τον επικήρυξε.
Ακολούθησε επίθεση εναντίον γαλλικών υπηρεσιών, αλλά και εναντίον αμερικανικών με αποτέλεσμα να τον επικηρύξει και το FBI.

Ουσιαστικά ο πιτσιρικάς απ' το Μπραχάμι είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των υπηρεσιών σε ολόκληρο τον κόσμο.
"Μόλυνε" χιλιάδες υπολογιστές ( bot net) και τους χρησιμοποιούσε για να κάνει τις επιθέσεις του εναντίον όποιου δικτύου ήθελε.

Μπορούσε να βγάζει μάλιστα και αρκετά χρήματα κάνοντας “ζόμπι” τους υπολογιστές ανυποψίαστων χρηστών του internet φτιάχνοντας ένα tool bar το οποίο όποιος το ¨κατέβαζε” και το χρησιμοποιούσε του άνοιγε την πόρτα σε όλα του τα αρχεία.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=9&art_id=6161
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!