tromaktiko: Επίθεση σε ξενοδοχείο της Καμπούλ λήγει με 18 νεκρούς

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Επίθεση σε ξενοδοχείο της Καμπούλ λήγει με 18 νεκρούς



Η πρωτεύουσα του Αφγανιστάν συγκλονίστηκε χθες το βράδυ από την συντονισμένη επίθεση περίπου έξι βομβιστών αυτοκτονίας στο ξενοδοχείο... Intercontinental της πόλης, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο γα 18 νεκρούς και πολλούς τραυματίες.

Η αστυνομία του Αφγανιστάν αναζήτησε το πρωί τυχόν άλλα θύματα σε όλους τους χώρους ξενοδοχείου της Καμπούλ.

Νεκροί είναι οι έξι δράστες και 12 ακόμα αθώοι υπάλληλοι του ξενοδοχείου.

Οι δράστες ήταν οπλισμένοι με χειροβομβίδες και έφεραν όπλα. Εισέβαλαν στο αυστηρά φρουρούμενο ξενοδοχείο, στο οποίο συχνάζουν δυτικοί και υψηλά ιστάμενα πρόσωπα, και μετά από πέντε ώρες, ελικόπτερα του ΝΑΤΟ εξουδετέρωσαν τους υπόλοιπους ταλιμπάν που είχαν καταφύγει στην ταράτσα του κτιρίου.

Σύμφωνα με την μαρτυρία υπαλλήλου του ξενοδοχείου, μετά από μία σειρά εκρήξεων, οι δράστες εισέβαλαν στο κτίριο αργά το βράδυ της Τρίτης και κατέφυγαν στην αίθουσα χορού.

Ορισμένοι από αυτούς κρατούσαν κασετόφωνα τα οποία έπαιζαν πολεμικά τραγούδια των ταλιμπάν και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως.

Η ίδια πηγή δήλωσε στο Reuters ότι κάποιοι ένοικοι του ξενοδοχείου έπεσαν στο κενό από τον δεύτερο και τον τρίτο όροφο για να γλιτώσουν.

Μεταξύ των ενοίκων του ξενοδοχείου ήταν και κάποιοι επαρχιακοί κυβερνήτες, οι οποίοι θα συμμετείχαν σε διάσκεψη που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα, για την μετάβαση των πολιτικών και στρατιωτικών αρμοδιοτήτων από τις ξένες δυνάμεις στις αφγανικές.

Κατά την επίθεση δύο ταλιμπάν σκοτώθηκαν από την αστυνομία, ενώ τέσσερις άλλοι ανατινάχθηκαν.

Ο εκπρόσωπος των ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ δήλωσε ότι στην επίθεση συμμετείχαν πολλά μέλη της οργάνωσης. Μιλώντας τηλεφωνικώς στο Ρόιτερς από άγνωστη τοποθεσία ο ίδιος είπε ότι υπάρχουν πολλά θύματα. Ωστόσο, οι ταλιμπάν συχνά υπερβάλλουν ως προς τον αριθμό των θυμάτων επιθέσεων εναντίον δυτικών και κυβερνητικών στόχων στο Αφγανιστάν.

Μετά την επίθεση διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο ξενοδοχείο και στις γύρω περιοχές.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!