tromaktiko: Επίσκεψη Κ.Παπακώστα σε μονάδες κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΔΗΜΗΤΡΑ 2011»

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Επίσκεψη Κ.Παπακώστα σε μονάδες κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΔΗΜΗΤΡΑ 2011»



Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας.
Λευκωσία: Ο υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, επισκέφθηκε το Σάββατο την περιοχή Διοικητικής Μέριμνας της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, για να παρακολουθήσει την Τακτική Ασκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΔΗΜΗΤΡΑ 2011», που είναι μια από τις...
κυριότερες ασκήσεις που πραγματοποιεί η Εθνική Φρουρά. Σε χαιρετισμό του, ο κ. Παπακώστας ανέφερε ότι «η άσκηση διευθύνεται από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς και σε αυτήν συμμετέχουν όλες σχεδόν οι Μονάδες».

«Στην άσκηση ουσιαστικά εξετάζονται θέματα Διοικητικής Μέριμνας, όπως ο τρόπος ανεφοδιασμού, διακομιδής, περισυλλογής και άλλα, από την γραμμή άμυνας μέχρι την Περιοχή Βάσεως και αντίστροφα», είπε.

Πρόσθεσε ότι «η φετινή άσκηση αποκτά ιδιαίτερη σημασία για εμάς, διότι θα εξετάσουμε και στην πράξη επεισόδια σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όπως αυτά έχουν προκύψει μετά την αναδιοργάνωση που έγινε στην Εθνική Φρουρά».

«Από τη μέχρι τώρα πληροφόρηση, δεν έχουν διαπιστωθεί προβλήματα. Απεναντίας, με τη νέα οργάνωση της Εθνικής Φρουράς επιτεύχθηκαν βασικές αρχές που διέπουν σύγχρονους στρατούς, όπως ευελιξία, απλότητα και πολλά άλλα, τα οποία βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία της Διοικητικής Μέριμνας και εξυπηρετούν στην εφαρμογή των Σχεδίων Επιχειρήσεων», είπε.

Ο κ. Παπακώστας πρόσθεσε ότι «διαπιστώθηκε, για μια ακόμα φορά, η αθρόα προσέλευση των εφέδρων και εθνοφυλάκων, καθώς και η σωστή λειτουργία του συστήματος επιστράτευσης της Εθνικής Φρουράς».

«Οι έφεδροι και εθνοφύλακες έδειξαν για ακόμη μία φορά την ετοιμότητά τους για άμεση κινητοποίηση, επάνδρωση των Μονάδων τους και εκτέλεση των καθηκόντων που τους ανατέθηκαν κατά υποδειγματικό τρόπο. Αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό και είναι άξιοι συγχαρητηρίων για την προσφορά τους αυτή», σημείωσε.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!