tromaktiko: Απάντηση σε: "Μερικές διαπιστώσεις για τη Γερμανία του 2011"

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Απάντηση σε: "Μερικές διαπιστώσεις για τη Γερμανία του 2011"



Αγαπητέ αναγνώστη που έγραψες την παραπάνω ανάρτηση http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/2011_12.html
Επειδή έχω ζήσει πάνω από 10 χρόνια Γερμανία, άσχετα αν εδώ και 2 χρόνια δε ζω άλλο εκεί, θα σου πω καλύτερα να μην "σκοτώνεσαι" να βγάλεις λάθος συμπεράσματα και προτρέχεις σε προκαταλήψεις για τους Γερμανούς γενικά.

Σχετικά με το ότι δεν αντιδρούν σε τίποτα, μπορεί να μη βγαίνουν κάθε μήνα στους δρόμους αλλά είναι σίγουρο ότι κάνουν κ αυτοί διαδηλώσεις για διάφορα, αλλά κ απεργίες, κ άμα η Μέρκελ κ η κάθε Μέρκελ έπαιρνε βάρβαρα μέτρα όπως πήρε η ελληνική κυβέρνηση από πέρυσι θα είχε γίνει χαμός... σου το λέω να το ξέρεις, είναι πολύ ήρεμοι, ψύχραιμοι, δείχνουν ότι δήθεν δεν τους νοιάζει κάτι... όμως κάποια στιγμή θα ξεσηκωθούν κ αυτοί, βέβαια αυτό πάντα όταν έρθει η κατάλληλη ώρα.
Κ γιατί τα γενικεύεις; τόσο αρνητικά είναι όλα που έχουν; Θα συμφωνούσα αν έλεγες κάτι αρνητικό για την πολιτική της Γερμανίας που ναι έχει κάνει την Ευρώπη μη πω πως και ειδικά την Ελλάδα μας που την έχει κάνει πάλι μη πω πως... αλλά να χλευάζεις και να χαρακτηρίζεις τον απλό τον κόσμο λες και αυτοί δεν παλεύουν για τα παιδιά τους και για το μέλλον τους όπως εμείς οι Έλληνες κ ο κάθε άνθρωπος στη ζωή του, συγνώμη αλλά μου δίνεις την εντύπωση ότι παρόλο που πήγες Γερμανία το μόνο που κάνεις είναι να ασκείς αρνητική κριτική απέναντι τους γενικά.
Σχετικά με την αστυνομία, μπορεί εκεί που μένεις εσύ να είναι έτσι όπως τα λες, όμως έχεις πάει ποτέ στο Μόναχο; Φρανκφούρτη, Αμβούργο; κ σε άλλες πόλεις άνω των 300.000 κατοίκων να δεις; ή έχεις τυφλωθεί τόσο πολύ από τις προκαταλήψεις σου που δεν βλέπεις πλέον τι σου γίνεται; εγώ πάντως μέρα νύχτα στην πόλη (Φρανκφούρτη με πάνω από 600.000 κατοίκους) αλλά και στο κέντρο έβλεπα πάρα πολύ συχνά αστυνομία που απορούσα τι συμβαίνει κ κάνουν περιπολίες πεζές αλλά και με περιπολικά...Το άλλο με τον έλεγχο για να εξακριβώσουν τα στοιχεία σου, δεν θέλω να σχολιάσω και πολύ, το μόνο που μου έκανε εντύπωση είναι ότι έχουν έναν τρόπο να σου φέρονται πολύ σωστά και επίσης σέβονται το κάθε πολίτη, του μιλάνε ευγενέστατα και στο πληθυντικό, δε λέω ότι στην Ελλάδα οι αστυνομικοί κάνουν ότι γουστάρουν ή κάνουν το αντίθετο, μη παρεξηγηθώ σε αυτό το θέμα, κ στην Ελλάδα οι περισσότεροι είναι πολύ καλοί κ προσπαθούν να εξυπηρετήσουν τον πολίτη κ να τον βοηθήσουν ίσως είναι κ πιο ευαίσθητοι σε πολλά θέματα από ανθρώπινη άποψη πάντα, γιατί στην ελλ. αστυνομία υπάρχουν σίγουρα πολλοί που ξέρουν τι σήμαινει να είναι κάποιος απλός πολίτης κ όχι απλά μόνο αστυνομικός.
Επίσης η γερμανική αστυνομία (δεν ξέρω αν το γνωρίζεις), έχει έλλειψη μεγάλη από προσωπικό, δεν θα επεκταθώ όμως περαιτέρω σε αυτό το θέμα.
Και ναι θα συμφωνούσα επίσης αν σου έχουν τύχει Γερμανοί πολίτες full στο ρατσισμό πνιγμένοι και βουτηγμένοι, έχω ζήσει τέτοια περιστατικά αλλά αυτό δεν με έκανε ποτέ να πω ότι όλοι οι Γερμανοί είναι ρατσιστές είναι έτσι είναι αλλιώς, θέλουν σκότωμα και μπλα μπλα μπλα... γιατί πολύ απλά δεν είναι όλοι το ίδιο κ είναι άδικο να τους ρίχνουμε όλους στο ίδιο το τσουβάλι. Κ επειδή έχω επικοινωνία με φίλους Γερμανούς να σου πω ότι όσα έχουν γίνει (πολιτικά-οικονομικά-
ειδησιογραφικά κυρίως) το τελευταίο καιρό με Ελλάδα – Γερμανία, δεν έχουν αλλάξει άποψη για την Ελλάδα που την σέβονται ως χώρα κ θαυμάζουν την ιστορία κ τον πολιτισμό μας... μπορεί εσένα να σου έτυχε... σίγουρα υπάρχουν κ οι λεγόμενοι «εξυπνοι» που βάζουν τη χώρα
τους κ το λαό τους πάνω από κάθε άνθρωπο κ κάθε χώρα σε αυτό το πλανήτη (αλίμονο να μην υπήρχαν) και λένε διάφορα για την Ελλάδα... αλλά δε σημαίνει ότι όλοι είναι το ίδιο.
Κ στην τελική άμα δε σ’αρέσει η χώρα και γενικά οι πολίτες της, γύρνα πίσω στην πατρίδα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!