tromaktiko: ΠΓΔΜ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 22χρονου από αστυνομικό

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

ΠΓΔΜ: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για τη δολοφονία του 22χρονου από αστυνομικό



Εκατοντάδες πολίτες των Σκοπίων διαδήλωσαν για τέταρτη μέρα για τη δολοφονία νεαρού από αστυνομικό, που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα της Κυριακής...
Οι διαδηλωτές, που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του δράστη, προγραμματίζουν νέα διαδήλωση για σήμερα, Παρασκευή, στην οποία αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου, καθώς θα συμμετάσχουν πολίτες κι από άλλες πόλεις της ΠΓΔΜ.

Ο 22χρονος, Μάρτιν Νέσκοφσκι, έχασε τη ζωή του, την Κυριακή, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, μετά από άγριο ξυλοδαρμό από αστυνομικό των ειδικών δυνάμεων "Τίγρεις", την ώρα που το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE πανηγύριζε τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές.
Την παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών, Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα, ζήτησε η αντιπολίτευση, που κατηγορεί την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι προσπάθησε να αποκρύψει το αποτρόπαιο περιστατικό.
Ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, κατηγόρησε την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση, ότι προσπαθούν να εκμεταλλευθούν το θάνατο του νεαρού για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας.
skai.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!