tromaktiko: Μεσοπέλαγα εντοπίστηκαν 94 λαθρομετανάστες

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Μεσοπέλαγα εντοπίστηκαν 94 λαθρομετανάστες



Πρωινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, ενημερώθηκε για την ύπαρξη σκάφους με...
άγνωστο αριθμό αλλοδαπών σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κρήτης. Άμεσα ενημερώθηκαν οι κατά τόπους Λιμενικές Αρχές, καθώς και το περιπολικό σκάφος «OPV AEGIR» σημαίας Ισλανδίας, το οποίο συμμετέχει στη Μεικτή Ευρωπαϊκή Επιχείρηση «ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2011» του FRONTEX και περιπολούσε στην εν λόγω περιοχή.

Το «OPV AEGIR», το οποίο εντόπισε μεσημβρινές ώρες χθες, το κινδυνεύον σκάφος, 80 ν.μ. περίπου δυτικά - νοτιοδυτικά της Κρήτης και στο οποίο μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια 94 αλλοδαποί, κατευθύνθηκε μεταφέροντάς τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Στις 09:13 σήμερα, το Ισλανδικό περιπολικό σκάφος, κατέπλευσε στον Πειραιά και αποβίβασε τους 94 αλλοδαπούς, παρουσία στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι παρέλαβαν 90 άτομα εκ των διασωθέντων με προορισμό το Τμήμα Αλλοδαπών Αττικής για τις ενέργειες της διοικητικής τους απέλασης.

Από στελέχη της Διοίκησης Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, συνελήφθησαν για παράβαση του νόμου «Περί Αλλοδαπών» οι υπόλοιποι τέσσερις και πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα κατά την αυτόφωρη διαδικασία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!