tromaktiko: Aπαντηση στο "Στο οδόστρωμα ο ποδηλατόδρομος της λεωφόρου Νίκης"

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Aπαντηση στο "Στο οδόστρωμα ο ποδηλατόδρομος της λεωφόρου Νίκης"



Κι ελεγα τοσο καιρο, τους ποδηλατες στην Αθηνα τους εχουν στα οπα οπα, στη Θεσσαλονικη ουτε καν να τους αναφερουν. ..
Και να που ηρθε η ωρα και ο ποδηλατοδρομος, ενα απο τα πιο ωραια του κομματια, αυτο στην παραλιακη Λεωφορο Νικης να μεταφερθει ενα μετρο πιο διπλα. Αυτο βεβαια θα εχει σαν αντικτυπο να μειωθει το πλατος αυτοκινητοδρομου. Και δεν ειναι να πεις κανενα δρομακι, κοτζαμ λεωφορος ειναι και η κινηση μεγαλη. Εμενα ποσως με ενδιαφερει για την προσωπικη μου μετακινηση και βολτα, αφου οπου παω παω με το ποδηλατο μου αλλα δεν ειμαι μονο εγω σ αυτον τον δρομο. Την λογικη ενος τετοιου εργου δεν μπορω να καταλαβω κ Κουρακη. Ποια η χρησιμοτητα? Να δωσουμε περισσοτερο χωρο στους πεζους? Αν θελατε κατι τετοιο να πεζοδρομουσατε ολο το κεντρο και οχι να μεταφερατε τον ποδηλατοδρομο 1 μετρο πιο διπλα. Και μετα το αλλο το κουφο? Να ποδηλατοδρομησετε τους πανεπιστημιακους δρομους. Γι αυτο πρεπει να καταναλωσατε πολλους καφεδες και να λιωσατε πολλες καρεκλες σε συνεδριασεις για να κατα! ληξετε σε μια τετοια αποφαση. Για να σας πω κι εγω που και φοιτητης ειμαι και το ποδηλατο εχω σαν μεσο μετακινησης (ουτε καν το peugeot 2) στο πανεπηστημιο η κινηση ειναι ελαχιστοτατη με τις μπαρες που εχουν βαλει οι πανεπιστημιακοι, το προβλημα μετακινησης ενος ποδηλατου μηδαμινο, προς τι η δημιουργια ποδηλατοδρομου?
Επειδη με απατα η μνημη μου ποσα ευρω μας ειχε κοστησει η κατασκευη αυτου του "υπερσυγχρονου" ποδηλατοδρομου? Που σε παιδακι δημοτικου να εβαζες να χαρτογραφησει εναν ποδηλατοδρομο στο κεντρο τη Θεσσαλονικης πιο καλα θα το εκανε (βλ. ζιγκ ζανγκ στο πεζοδρομιο της οδου Εθνικης αμυνης, οι κιτρινες γραμμες στην Γρηγοριου Λαμπρακη κ.α.). Ελπιζω να μην χρειαστει (η τσεπη σας) να σπαταλησουμε χρηματα αυτου του υψους.
Και για να μην με λενε γραφικο και αγανακτησμενο χωρις προταση που πηξαμε αυτες τις μερες απο τετοιους, η οδος Αγιου Δημητριου σ ολο το μηκος της ειναι πολυσυχναστος απο ποδηλατες, οπως και η συνεχιση του παραλιακου ποδηλατοδρομου θα ηταν καλη ιδεα για την βολτα μας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!