tromaktiko: Σχετικά με τη ζωή στη Γερμανία

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τη ζωή στη Γερμανία



Εντελώς μονομερή και απόλυτα υποκειμενική η άποψη του φίλου αναγνώστη. 
Ο Γερμανός ή η Γερμανίδα λοιπόν θεωρούν αυτονόητο οτι...
(αφορά: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/2011_12.html)
η εκλεμένη κυβέρνησή του θα φροντίσει για τα προβλήματα πάγια ή ξαφνικά που θα ενσκύψουν .
Την αντίθεσή του , αποδοκιμασία ή επιδοκιμασία θα τη δείξει στην κάλπη . Δεδομένου οτι δεν υπάρχουν βολεμένοι και ημέτεροι είναι άνετη η αποκαθήλωση οποιουδήποτε ανεξάρτητα  αν έκανε ένα θετικό βήμα που πήρε διαστάσεις λόγω ΜΜΕ. Δεν μασάνε εκεί από αυτά . Δεν υπάρχουν MEGA , ANT1 και λοιπά , ούτε Μπομπολαίοι και Αλαφούζοι για να οδηγούν σαν τα πρόβατα τους πολίτες προς συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αν θα έχετε παρατηρήσει μεγάλες συκεντρώσεις γίνονται για το θέμα των πυρηνικών , των αποβλήτων κλπ . Τα θέματα οικονομίας , ασφάλειας , παιδείας και γενικά λειτουργίας του θεσμικού κράτους είναι apriori υποχρέωση της κυβέρνησης και δεν τίθενται σε διαπράγμάτευση αφού θεωρείται οτι αυτά θα λυθούν διότι την ώρα της κάλπης θα πάνε όλοι στο ράφι που τους αρμόζει. 
Σκεφθήτε δε , οτι στην Γερμανία αλλά και στις περισσότερες Ευρωπαικές χώρες κυβερνούν πρωθυπουργοί με 23-25 %  και πάντα μέσα από συμμαχίες . Στην Ελλάδα ο Παπανδρέου και κάθε Παπανδρέου θα πάρει στην χειρότερη ένα 35άρι ακόμη και αν έχει ξεσκίσει τον τόπο  , γιατί υπάρχουν άνθρωποι που ψηφίζουν οχι το κόμμα αλλά την αντίθεσή τους στο άλλο κόμμα . Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά .Απλά είναι τα πράγματα.
Οσο αφορά την αστυνομία που δεν έιδε καθόλου.
Στην Ελλάδα υπάρχουν αστυνομικά τμήματα που ασχολούνται με τη ρύπανση ,  τις παραβάσεις , τις εξυβρίσεις κλπ. Αυτά φίλε στην Γερμανία γίνονται από ιδιότυπους αστυνομικούς . Δλδ τους ίδιους τους πολίτες .Κατήγγειλες ποτέ τον οδηγό του Χ αυτοκινήτου που πετά από το παράθυρό του κουτάκια , αποτσίγαρα, χαρτομάνδηλα , πάνες μωρών? ( ναι και τέτοια) , κατήγγειλες ποτέ τους Χ οδηγούς που περνούν το κόκκινο φανάρι της γειτονιάς σου ? όχι βέβαια γιατί το κάνεις και συ και γω και όλοι μας  . Είδες ποτέ σου τροχαία στην παγωμένη εθνική οδό και ειδικά όταν χρειάζεσαι να βάλεις αλυσίδες γιατί είσαι, είμαι είμαστε  ανίκανοι να το κάνουμε  μόνοι μας  ? όχι βέβαια γιατί είναι απασχολημένοι με αυτά που δεν έκανες σαν ενεργός πολίτης . 
Τέλος να σου θέσω ένα απλούστατο παράδειγμα . Είμαι δημότης σε μεγάλο δήμο της νότιας Αθήνας . Έχουμε πνιγεί στο δημοτικό μας διαμέρισμα από ζωύφια, κουνούπια,κατσαρίδες και ότι άλλο μπορείς να φανταστείς. Αιτία η αποχεύτεση που ο δήμος που τη δημιούργησε δε σκέφτηκε το αυτονόητο . Την τακτική απολύμαση που απαιτείται.
Αντίστοιχη περίπτωση το 1991 στην Ολλανδία σε μεγάλο προάστιο του Αιντχόβεν , οδήγησε την δημοτική αρχή σε πτώση μετά από λίγους μήνες και αφού η απολύμανση έγινε κανονικότατα αλλά μετά από καθυστέρηση και ενόσω είχαν εμφανιστεί ζωύφια. Απλά πράγματα φίλε . Εντελώς απλά .
Μη μας τρελλαίνεις λοιπόν λέγοντας οτι δεν αντέχεις τον Γερμανικό τρόπο ζωής και προτιμάς τον Ελληνικό. Δυστυχώς η εποχή του λίγο κρασί λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου ή κορίτσι ( για να μη παρεξηγηθούμε κιόλας ) έχει περάσει ανεπιστρεπτή.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!