tromaktiko: Μέρκελ: Θετικό μήνυμα η συμφωνία με την τρόικα

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Μέρκελ: Θετικό μήνυμα η συμφωνία με την τρόικα



Την ικανοποίησή της για την συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα εξέφρασε στις Βρυξέλλες η Άγκελα Μέρκελ.
Η καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ΕΕ άντλησε σωστά διδάγματα από την κρίση.

«Θετικό μήνυμα» χαρακτήρισε την συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ. «Τώρα θα πρέπει το ελληνικό κοινοβούλιο να εγκρίνει, την ερχόμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα. Και μετά θα ανοίξει ο δρόμος για τη νέα βοήθεια που θα την συνθέτουν ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια», διευκρίνισε η κα Μέρκελ.

Λίγο πριν από την έναρξη των εργασιών της δεύτερης ημέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, η καγκελάριος έκανε έναν θετικό απολογισμό των διαβουλεύσεων για το ελληνικό ζήτημα. «Πετύχαμε χθες μια σημαντική πολιτική συμφωνία για την σταθεροποίηση του ευρώ», δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων υπογράμμισαν «πως θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να σταθεροποιήσουν το κοινό νόμισμα». Η γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε επίσης ότι η ΕΕ θα αντλήσει τα σωστά διδάγματα από την κρίση.

Νέες επικρίσεις κατά του Αντώνη Σαμαρά

Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Επικριτικός έναντι της ΝΔ ο Φόλκερ Κάουντερ Στο μεταξύ νέες επικρίσεις για τη στάση του στο πρόγραμμα περικοπών δέχεται ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Σε συνέντευξή του προς το Spiegel Online ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) Φόλκερ Κάουντερ επισήμανε πως δεν κατανοεί το γεγονός ότι δεν «συμπράττει» το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να αντιληφθεί ότι η εξυγίανση των δημοσιονομικών συνιστά μια εθνική υπόθεση, είπε ο κ. Κάουντερ, επικρίνοντας ταυτόχρονα το «αντιγερμανικό κλίμα» που παρατηρείται στην Ελλάδα. «Η Γερμανία θέλει να βοηθήσει. Και είναι παράδοξο να καθυβρίζονται αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο γερμανός πολιτικός.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!