tromaktiko: Περί προπηλακισμού και κοινοβουλευτισμού

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Περί προπηλακισμού και κοινοβουλευτισμού



Σχετικά με τον προπηλακισμό Βουλευτών, από περιορισμένο αριθμό διαδηλωτών, έξω από τη Βουλή, θα ήθελα να παρατηρήσω τα εξής:
Ο "προπηλακισμός", σύμφωνα με το "Νέον λεξικόν της νέας ελληνικής γλώσσης" της "ΠΡΩΙΑΣ" εκδοτικός οίκος Πέτρου Δημητράκου, προέρχεται από τα συνθετικά προ+πηλός και σημαίνει: " βάλλω τινά δια πηλού, λασπώνω και μεταφορικά, υβρίζω, εξευτελίζω" και συνεπώς η λέξη προπηλακισμός σημαίνει εξύβρισις κ.λ.π.

Όταν λοιπόν η συντριπτική πλειοψηφία των αγανακτισμένων πολιτών που συγκεντρώνονται στο Σύνταγμα φωνάζουν "κλέφτες, κλέφτες", αλλά και όλων των άλλων πολιτών που δε συμμετέχουν στη συγκέντρωση, αλλά στην καθημερινότητά τους, αναφερόμενοι στους Βουλευτές και τους Υπουργούς τους χαρακτηρίζουν ως "κλέφτες" και αυτό θεωρείται εξύβριση και απειλή για τον κοινοβουλευτισμό, έχω να πω ότι:
1. απειλή για τον κοινοβουλευτισμό αποτελεί η στάση των έντιμων Βουλευτών και Υπουργών, οι οποίοι υπάρχουν μεν, αλλά συγκαλύποντας, συστηματιιά τόσα χρόνια, τους κλέφτες συναδέλφους τους γίνονται συνένοχοί τους. 2. απειλή για τον κοινοβουλευτισμό είναι, οι Βουλευτές να μην εκφράζουν την προσωπιική τους κάθε φορά άποψη, όταν ασκούν το κοινοβουλευτικό τους έργο, αλλά να είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν την κομματική γραμμή, αλλιώς απειλούνται με διαγραφή από το κόμμα, συνεπώς μιλάμε για "κομματισμό" και όχι για "κοινοβουλευτισμό".
3. απειλή για τον κοινοβουλευτισμό και πραξικόπημα αποτελεί η σκόπιμη και εκ προθέσεως ανακολουθία μεταξύ προεκλογικών εξαγγελιών και κυβερνητικού έργου που έχει ως αποτέλεσμα την άσκηση κυβερνητικής πολιτικής εντελώς αντίθετης από τη λαϊκή εντολή.
4. απειλή για τον κοινοβουλευτισμό και πραξικόπημα αποτελεί οι Βουλευτές να καταλύουν το Σύνταγμα, ψηφίζοντας και στηρίζοντας νόμους αντισυνταγματικούς.

Κατά την ταπεινή μου λοιπόν άποψη, οι τίτλοι των ΜΜΕ περί προπηλακισμού των Βουλευτών, με επικριτικό και καταδικαστέο ύφος εκ μέρους των ΜΜΕ, συνιστούν προβοκάτσια, ώστε σταδιακά να δημιουργηθεί η δικαιολογητική βάση για επέμβαση και καταστολή της εύλογης διαμαρτυρίας των πολιτών.

Όσο λοιπόν, οι Βουλευτές και γενικότερα οι πολιτικοί, συνεχίζουν αυτή την τακτική, εμείς θα τους προπηλακίζουμε.

Κ. Τ.
Οικονομολόγος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!