tromaktiko: Λευκωσία: Δίωξη ιερέα για άσεμνη επίθεση σε κοριτσάκι

Σάββατο 11 Ιουνίου 2011

Λευκωσία: Δίωξη ιερέα για άσεμνη επίθεση σε κοριτσάκι



Το δρόμο της Δικαιοσύνης φαίνεται ότι παίρνει η υπόθεση με τον ιερέα Εργατών, ο οποίος καταγγέλθηκε από γυναίκα 20 ετών ότι της είχε επιτεθεί άσεμνα όταν ήταν μικρή και τη φιλοξενούσε στο σπίτι του...
Οι έρευνες της Αστυνομίας έχουν συμπληρωθεί και ο φάκελος της υπόθεσης έχει διαβιβαστεί πρόσφατα στο Γενικό Εισαγγελέα για οδηγίες. Πληροφορίες του «Φ» αναφέρουν ότι ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, έχει δώσει οδηγίες για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του συγκεκριμένου ιερέα για υπόθεση που αφορά ισχυρισμούς σε σχέση με άσεμνη επίθεση. Από τις μαρτυρίες που έχουν προκύψει, δεν φαίνεται να στοιχειοθετείται, κατά τη Νομική Υπηρεσία, άλλο αδίκημα παρά τις θέσεις της Αστυνομίας, γι' αυτό και μόνο μια κατηγορία θα απαγγελθεί εναντίον του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες του «Φ», ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε ότι λόγω του μεγάλου χρονικού διαστήματος που παρήλθε, δεν στοιχειοθετείται υπόθεση εναντίον της πρεσβυτέρας, όπως ήταν και η καταγγελία της 20χρονης, η οποία ισχυρίστηκε ότι της συμπεριφερόταν βάναυσα όταν ήταν μικρή. Η νεαρή κοπέλα είχε καταγγείλει γραπτώς στην Αστυνομία τον περασμένο Φεβρουάριο, τόσο τον ιερέα όσο και την πρεσβυτέρα, ότι ο μεν πρώτος ενόσω αυτή ήταν σε πολύ μικρή ηλικία και την φιλοξενούσαν στην οικία τους, της επιτέθηκε άσεμνα, ενώ παράλληλα η δεύτερη δεν της συμπεριφερόταν κανονικά. Η ίδια έδωσε μάλιστα εξηγήσεις γιατί δεν είχε υποβάλει νωρίτερα την καταγγελία της.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Αστυνομία προβαίνει σε ενέργειες ώστε η υπόθεση να καταχωρηθεί στο Δικαστήριο, ενώ αναμένεται ότι το θέμα θα επιληφθεί και ο οικείος Επίσκοπος. Από την πλευρά του ιερέα απορρίπτονται όλα όσα αναφέρονται στην καταγγελία, ενώ εκφράζονται επιφυλάξεις, γιατί υποβλήθηκε τόσα χρόνια μετά.

Για την υπόθεση είχε αναστατωθεί ολόκληρη η κοινότητα στην οποία λειτουργεί ο συγκεκριμένος ιερέας, απορρίπτοντας τις καταγγελίες της 20χρονης. Οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απομάκρυνση του ιερέα τους και τόνιζαν ότι άλλαξε προς το καλύτερο τη νεολαία της κοινότητας με την κατήχηση και τον εκκλησιασμό.
PHILENEWS.GR
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!