tromaktiko: Πουλημένα τομάρια όλοι τους!

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Πουλημένα τομάρια όλοι τους!




Πόσα "ναι" χρειάζεται το Μεσοπρόθεσμο;
Στο μεταξύ, ερωτήματα έχει προκαλέσει η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.
Δεδομένου ότι εισάγεται στην Ολομέλεια ως "απλό νομοσχέδιο", για την ψήφισή του απαιτείται η πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών και όχι επί του συνόλου, αρκεί οι θετικές ψήφοι να μην είναι λιγότερες από 120. Η αποχή από τη συζήτηση και ψηφοφορία του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ κατεβάζει αυτομάτως τον αριθμό των παρόντων, οπότε, σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, το Μεσοπρόθεσμο θα μπορεί να ψηφισθεί και από 120 βουλευτές.
Μία τέτοια προοπτική, ωστόσο, εκτιμάται ότι θα απελευθερώσει διαφωνούντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να δώσουν αρνητική ψήφο χωρίς να χρεωθούν καταψήφιση του προγράμματος –και πτώση της κυβέρνησης.
Για τον λόγο αυτό, είτε θα τεθεί από το Μαξίμου "πολιτικό θέμα" ως προς τη στάση των κυβερνητικών βουλευτών του ("εάν χαθεί η δεδηλωμένη των 151 ψήφων πάμε αμέσως σε εκλογές"), είτε θα ζητηθεί να ισχύσει η διαδικασία του Προϋπολογισμού (πλειοψηφία επί του συνόλου των βουλευτών) καθώς, επί της ουσίας, το Μεσοπρόθεσμο αποτελεί πολυετή Προϋπολογισμό.
Αν εχουν τα κ.... ολοι βουλευτες ολων των κομματων να δωσουν το παρον και να μην ψηφηστει...το πολυ σε 2 μερες την δοση θα την εχουμε παρει... ΔΕΝ συμφερει τους ξενους επενδυτες η χρεκοπια της Ελλαδος!!!!... Στα ασφαλιστρα κινδυνου ειναι πολλα τα λεφτα για να εξαργυρωθουν σε περιπτωση "credit event" γιαυτο τρεμει και η Αμερικη.... Ξυπνηστεεεεε Ελληνες!!!! Σας εθηξαν τον εγωισμο οι Ισπανοι.. ενω ο βιασμος που εχετε υποστει μεχρι τωρα και θα υποστειτε απο εδω και περα δεν σας πειραζει.... Τα τελευαται χρονια λεγαται ΟΛΟΥΣ τουε αλλους "κουτοφραγκους" "χαζοαμερικανους" εμεις ειμαστε οι εξυπνοι e.t.c αλλα οπως αποδεικνυεται... εσεις εισασται οι μ...... τις υποθεσης...
Αναγνώστης

http://www.capital.gr/




     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!