tromaktiko: Παιδί και θάλασσα και κατασκηνώσεις δήμου Νεάπολης - Συκεών

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Παιδί και θάλασσα και κατασκηνώσεις δήμου Νεάπολης - Συκεών



Εκατοντάδες παιδιά δημοτών και κατοίκων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων έχουν και φέτος το καλοκαίρι την...
ευκαιρία να απολαύσουν ημερήσιες εκδρομές, αλλά και πολυήμερες διακοπές στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Παιδί και θάλασσα» και των κατασκηνώσεων που υλοποιεί ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Στόχος της δημοτικής αρχής είναι να προσφέρει ποικιλία εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων για όλα τα παιδιά, ενώ παράλληλα να στηρίζει τους εργαζόμενους γονείς, οι επαγγελματικές υποχρεώσεις των οποίων τους κρατούν στην πόλη.

Παιδί και θάλασσα
Το πρόγραμμα «Παιδί και θάλασσα» απευθύνεται σε αγόρια και κορίτσια ηλικίας 6-14 ετών, και στοχεύει στη διασκέδαση των παιδιών σε συνδυασμό με την εκμάθηση κολύμβησης και την εξοικείωσή τους με το μαγικό κόσμο της θάλασσας.

Πραγματοποιείται σε δύο περιόδους, από τις 20 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου και από τις 4 Ιουλίου έως τις 15 Ιουλίου, στα Νέα Σύλλατα Χαλκιδικής. Τα παιδιά, συνοδευόμενα από έμπειρους καθηγητές Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα κολύμβησης, μετακινούνται καθημερινά με λεωφορεία, ξεκινώντας στις 8.30 το πρωί και επιστρέφοντας στη 1.30 μετά το μεσημέρι.

Το κόστος συμμετοχής είναι 55 ευρώ ανά παιδί για τους δημότες και 65 ευρώ για τους ετεροδημότες. Αξίζει να σημειωθεί ότι για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης ότι το παιδί είναι υγιές, ενώ τα παιδιά πρέπει να έχουν μαζί τους καπέλο, μαγιό, νερό, ψάθα, σάντουιτς, πετσέτα και αντηλιακό.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να απευθύνονται:
* στην Κοινωφελή Επιχείρηση Αθλητισμού Συκεών (Πολυαθλητικό Κέντρο, Λεχόβου 7, τηλέφωνο 2310 200327),
* στο Γραφείο Αθλητισμού της Δημοτικής Ενότητας Νεάπολης (πρώην δημαρχείο Νεάπολης, τηλέφωνο 2310 671100, εσωτερικό 160),
* στη ΔΗΚΕΔ Αγίου Παύλου (Λεωφόρος Όχι 17-19, τηλέφωνο 2310 206390) και
* τη ΔΕΚΑΠ «Το Ρετζίκι» (πρώην δημαρχείο Πεύκων-Ειρήνης 19, τηλέφωνο 2310 502225).


Πάμε κατασκήνωση!
Στο μεταξύ, έως το τέλος Αυγούστου διαρκεί το φετινό Πρόγραμμα Κατασκηνώσεων του δήμου Νεάπολης-Συκεών και απευθύνεται σε παιδιά δημοτών και κατοίκων.

Για ένα ή και περισσότερα 11ήμερα, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν διακοπές σε πανέμορφα και καταπράσινα μέρη της Χαλκιδικής, παιχνίδια στη θάλασσα και την άμμο με ασφάλεια και υπό την εποπτεία έμπειρων ομαδαρχών, να έρθουν σε επαφή με συνομηλίκους τους και να μυηθούν στα όμορφα συναισθήματα της ομαδικής δουλειάς και συνεργασίας.

Το κατασκηνωτικό πρόγραμμα άρχισε και θα διαρκέσει έως τις 25 Αυγούστου και η τιμή συμμετοχής είναι 140 ευρώ για τους δημότες και 170 ευρώ για τους ετεροδημότες. Τα παιδιά μπορούν να επιλέξουν μεταξύ των κατασκηνώσεων «YUPPI CAMP» στην Κρυοπηγή και «Γλάροι» στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής.

Οι εγγραφές συνεχίζονται και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Συκεών, στα τηλέφωνα 2313 313186 και 2313 313189.


ΔΗΜΟΣ
ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!