tromaktiko: Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αριζόνα

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Μαίνεται η πυρκαγιά στην Αριζόνα



Περίπου 11.000 άνθρωποι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται ανεξέλεγκτα για ημέρες στην ανατολική Αριζόνα...
Σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές υπάρχουν ενδείξεις για μείωση της έντασης πυρκαγιάς, ενώ ελπίζουν ότι οι ασθενέστεροι άνεμοι και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θα βοηθήσουν τους πυροσβέστες να τη θέσουν υπό έλεγχο.

Περίπου 1.360.000 στρέμματα δασικής έκτασης έχουν καεί από την πυρκαγιά, μετά το πέρασμά της από το δημοφιλές ορεινό θέρετρο του Γκριρ, στο ανατολικό τμήμα της πολιτείας. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη πυρκαγιά με την οποία έχει έρθει αντιμέτωπη η Αριζόνα.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας η ένταση της φωτιάς μειώθηκε, αν και ο περιορισμός της παραμένει μηδενικός, και δεν χρειάστηκε να δοθούν σήμερα νέες εντολές για εκκενώσεις περιοχών.
Ο συνολικός αριθμός των πυροσβεστών που μετέχουν στην κατάσβεσή της ανήλθε σήμερα σε περισσότερους από 3.000 από 2.000 που ήταν χθες.
Ιδιαίτερα βοηθητικός αναμένεται να είναι σήμερα και ο καιρός, καθώς έχουν μειωθεί οι άνεμοι και οι θερμοκρασίες και υπάρχει μεγαλύτερη υγρασία, δήλωσε η Σουζάν Φλόρι, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Δασών των ΗΠΑ.
Οι πυροσβέστες κατάφεραν να προστατεύσουν τα περισσότερα σπίτια στο Γκριρ όταν η φωτιά πέρασε χθες από την πόλη, σημείωσε η Φλόρι.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!