tromaktiko: Περι σωμάτων "ασφαλείας"

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Περι σωμάτων "ασφαλείας"



Οι χθεσινές εικόνες με τους τραμπουκισμούς από πλευράς των δυνάμεων καταστολής της αστυνομίας...
μόνο θλίψη μου προκάλεσαν και με έκαναν να θυμηθώ εικόνες που βλέπουμε από την εποχή των εξεγέρσεων στο Πολυτεχνείο με αστυνομικούς να δέρνουν δεξιά και αριστερά στα τυφλά. Μου γέννησαν όμως και ένα τεράστιο ερώτημα. Αυτοί οι κύριοι δεν ανήκαν σε αυτούς που πριν δυο μέρες έκαναν πορεία και μάλιστα δήλωσαν και συμπαράσταση στους Αγανακτισμένους; Αυτοί οι κύριοι δεν έκαναν πορεία στο κέντρο της Αθήνας διαμαρτυρόμενοι για τα επαίσχυντα μέτρα που θα προσβάλλουν και το δικό τους βιωτικό επίπεδο;
Δέχομαι πως έπρεπε να υπακούσουν σε διαταγές,δέχομαι πως ίσως έδρασαν ακραία παρασυρόμενοι από το μένος που δείχνουν οι πολίτες στην συνομοταξεία τους (αν και αυτό αποτελεί την πλέον φαιδρή δικαιολογία),μπορώ να δεχτώ ακόμα ότι προκλήθηκαν,αλλά μου είναι αδιανόητο να δεχτώ ότι υπάκουσαν σε διαταγές που κατέλυσαν με κάθε τρόπο βασικές αρχές του Συντάγματος. Αδυνατώ να δεχτώ πως καταφέρθηκαν λυσσαλέα απέναντι στο λαό από τον οποίο εκπορεύεται η εξουσία των Εφιαλτών του Κοινοβουλίου μας και ο οποίος λαός είναι ο θεματοφύλακας του πολιτεύματος.
Ντροπή και αίσχος και για την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. κ. Παπουτσή (αν και το κύριος είναι τίτλος που δεν σας αρμόζει),για πολλοστή φορά είστε ανεπαρκής και λίγος πολιτικά. Εσείς που έχετε σαν σημαία τους αγώνες σας στο Πολυτεχνείο,είστε ο ίδιος που συνέβαλε καθοριστικά σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην μεταπολιτευτική Ελλάδα. Εσείς που όπως λέτε δώσατε αγώνες,στερήσατε από τον ειρηνικό λαό το δικαίωμα να δώσει τον δικό του αγώνα για τα δικαιώματα που καθημερινά του αφαιρούνται και τον πλήξατε με τρόπο ανεπανόρθωτο,θυμίζοντας τακτικές απολυταρχικών καθεστώτων απολυταρχικών χωρών! Το ναυάγιο του Σαμινα δεν είχε καταφέρει τότε να τονώσει λίγο το αίσθημα της ευθιξίας σας. Θα σας παρακαλούσα να σεβαστείτε τουλάχιστον τους αγώνες τους οποίους δώσατε και να παραιτηθείτε. Από "αγωνιστής" φινατε κι εσείς ένας ακόμα δοσίλογος,ένας δοσίλογος που εκφράζει δικτατορικές απόψεις και εφαρμόζει δικτατορικε΄ς τακτικές!
Κι εσείς κ. Κοκκαλάκη γίνατε ρόμπα χθες. Οι εικόνες και τα βίντεο εκθέτουν τόσο το παραληρημα σας,όσο και την ίδια την Δημοκρατία. Δώσατε χώρο στους παρακρατικούς μηχανισμούς να δράσουν και αντί να προσφέρεται ασφάλεια στον πολίτη τον οδηγήσατε στην ανασφάλεια,στην απογνωση και τον θέσατε σε θανάσιμο κίνδυνο. Η παραδειγματική τιμωρία των τραμπούκων ανδρών των ΜΑΤ θα ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσατε να κάνετε. Σώστε το γόητρο σας και παραδώστε τους παρακρατικούς στο λαό.
Συνταχθείτε με το λαό και αφήστε τα κροκοδείλια δάρκυα. Η κρίση χτυπάει κι εσας κι εσείς προτιμάτε να χτυπάτε άοπλο και ειρηνικό πληθυσμό. Διαλέξτε όσο ακόμα είναι καιρός στρατόπεδο,γιατί όταν τα πράγματα θα είναι πέρα από τον έλεγχο σας,όλοι αυτοί που τις τελευταίες δύο μέρες πλήγησαν από εσάς θα σας αποδώσουν τις ίδιες "τιμές" εφαρμόζωντας πάνω σας και στους παληκαράδες σας τις ίδιες,για να μην πω πιο ακραίες "δημοκρατικές" τακτικες.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!