tromaktiko: Σχετικά με το "Τι συμβαίνει με το Φυσικό Θεσσαλονίκης;"

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σχετικά με το "Τι συμβαίνει με το Φυσικό Θεσσαλονίκης;"



Διαβάζοντας το αρχικό κείμενο και τις απαντήσεις πάνω στο post, αυτό το οποίο αντιλαμβάνομαι είναι ότι ορισμένοι θεωρούν αυτονόητο... ότι οι σπουδές είναι βίτσιο ενασχόλησης χωρίς λόγο, ότι κακώς βρέθηκε κάποιος να κρίνει τους "επιστήμονες" και ότι όλα σε αυτή τη χώρα είναι τέλεια και κακώς γίνονται αρνητικοί σχολιασμοί. Δεν λέω δεν είναι όλοι οι κρατικοί καθηγητές άνθρωποι των σπηλαίων, υπάρχουν σοβαρές και σημαντικές προσωπικότητες στον πανεπιστημιακό χώρο. Όμως διαβάζοντας την εξωτερική αξιολόγηση( http://www.physics.auth.gr/system/local_files/1157/original/EXWTERIKHAXIOLOGHSH_Highlights.pdf?1305183665 ) παρατηρώ ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είχε κάθε λόγο για να γίνει.
Χαρακτηριστικά αναφέρω από το link της αξιολόγησης:

"Το τρέχον ΠΠΣ (προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών) είναι πολύπλοκο, υπερβολικά φορτωμένο και κατακερματισμένο"
"Τα μαθήματα που προσφέρονται είναι εξαιρετικά πολλά, δεν συνοδεύονται από
ικανοποιητικό αριθμό ασκήσεων, και αποθαρρύνουν/αποκαρδιώνουν τους φοιτητές"
"...τον απαράδεκτα μεγάλο χρόνο αποφοίτησης"
"Ο μεγάλος αριθμός των επί πτυχίο φοιτητών δίνει στο πανεπιστήμιο τον χαρακτήρα ενός
μεγάλου εξεταστικού κέντρου που δίνει πτυχία με αμφισβητήσιμη αξία"
Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να πούμε ότι κάτι δεν πάει καλά στην Ανωτάτη εκπαίδευση στην Ελλάδα; Δεν ξέρω σε ποιους αυτά φαίνονται normal, πάντως με τέτοια μυαλά μην περιμένετε προκοπή στην χώρα, ειδικά όταν βάζεις νέα παιδιά (την αυριανή παραγωγική τάξη) σε αυτό το μπλέξιμο. Υπάρχουν χρήσιμοι άνθρωποι μέσα στα πανεπιστήμια ας αξιοποιήσουμε αυτούς και να πετάξουμε την πλέμπα. Σαφέστατα δεν πρέπει να τα ισοπεδώνουμε όλα, όμως δεν σημαίνει ότι όλα θα πρέπει να τα τρώμε και αμάσητα.
Κατά την άποψη μου η καταγγελία για το τμήμα Φυσικής δείχνει ότι υπάρχει μια σοβαρή πληγή σε σήψη, σ' έναν τομέα της χώρας όπου αυτές ειδικά τις εποχές έπρεπε να ήταν υγιής και κινητήρια δύναμη για το αύριο.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!