tromaktiko: Σύνοδος Κορυφής χωρίς οριστικές αποφάσεις

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Σύνοδος Κορυφής χωρίς οριστικές αποφάσεις



Είτε το θέλουμε είτε όχι, η οικονομική κατάσταση της χώρας μας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό γρίφο προς επίλυση για τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Μέσα σε αυτό το περιβάλλον ξεκινούν οι εργασίες και αυτής της Συνόδου Κορυφής. Πρόκειται για μία σύνοδο που πρέπει να πείσει τις αγορές πως οι Ευρωπαίοι δεν προσπαθούν απλώς να κερδίσουν και πάλι χρόνο, δεν κωλυσιεργούν στη λήψη επώδυνων αλλά αναγκαίων αποφάσεων αναφορικά με την ελληνική κρίση χρέους.

Όπως είναι φυσικό και όπως είθισται σε τέτοιες «συναντήσεις» στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και δείπνο. Όπου συνήθως λαμβάνονται οι αποφάσεις, με την Ελλάδα να αποτελεί το «κυρίως πιάτο» του δείπνου της Πέμπτης.

Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε επιστολή του προς τους 27 ηγέτες, αναφέρει πως στο δείπνο θα συζητηθούν το «ελληνικό πρόβλημα» και πέραν αυτού οι νομοθετικές προτάσεις για την οικονομική διακυβέρνηση, οι τροποποιήσεις για τον EFSM, οι βασικές αρχές του ESM καθώς και το «Σύμφωνο για το Ευρώ».

Μια θεματολογία που είτα άμεσα είτε έμμεσα αφορά την χώρα μας και το δημοσιονομικό της πρόβλημα.

Στην ατζέντα της συνόδου βρίσκονται και άλλα θέματα όπως το Μεταναστευτικό, η κατάσταση σε Λιβύη και Συρία, ακόμα και ο διορισμός Ντραγκι στην ηγεσία της ΕΚΤ. Πάντως καλό θα είναι οι αγορές να μην περιμένουν απαντήσεις καθώς δεν αναμένεται να ληφθούν τελικές αποφάσεις που να αφορούν την Ελλάδα σε αυτήν την σύνοδο κορυφής.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!