tromaktiko: Γιατί;;;

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Γιατί;;;



Αυτό το πράγμα που συμβαίνει τόσο καιρό είναι άνευ προηγουμένου. Απορώ αν πράγματι, θέματα κοινής λογικής είναι όντως τόσο κοινής!!
Δεν ξέρω από που να αρχίσω. Από το ότι η κυβέρνηση ή μάλλον ο κ. Παπανδρέου με τον κ. Παπακωνσταντίνου υπέγραψαν μια δανειακή σύμβαση που παραχωρεί εθνικά δικαιώματα; Και μάλιστα χωρίς να γίνει καν ένα στοιχειώδες δημοψήφισμα; Το ότι οι βουλευτές του κυβερνόντως κόμματος δεν έχουνε λόγο στις αποφάσεις της κυβέρνησης; Δεν γνωρίζουνε τις αποφάσεις της κυβέρνησης και ζητάνε να τις μάθουνε μαζεύοντας υπογραφές εκτός βουλής; Το ότι εαν εκφράσουνε τη δυσαρέσκεια τους, διαγράφονται από το κόμμα; Το ότι εαν εκφράσει κάποιος πολίτης τη δυσαρέσκεια του, είναι λαϊκιστής; Πραγματικά ζούμε μεγάλες στιγμές και όλα αυτά που γίνονται με πρόφαση τη δύσκολη θέση που βρίσκεται η χώρα μας, μου θυμίζουν καιρούς χούντας. Το τι πάρτυ έχει γίνει εδώ και 30 χρόνια με το δημόσιο χρήμα είναι λίγο πολυ γνωστό σε όλους. Το ποιος ευθύνεται είναι άγνωστο; Μα γι’αυτό δεν είναι οι υπουργοί; Για τη διασφάλιση και τη σωστή λειτουργία των υπουργείων τους και του δημόσιου συμφέροντος; Είναι δυνατόν να υπάρχουν απευθείας αναθέσεις και ο εκάστοτε Υπουργός Εθνικής Άμυνας, λέμε τωρα, να μην έχει καμία ευθύνη και να σου κουνάει και το δάχτυλο σε ομιλία του στη βουλή; Ειδικά όταν στο υποδεικνύουν ξένα δικαστήρια; Εγώ θα περίμενα από τους εκάστοτε υπουργούς να λένε όχι, να βαράνε το χέρι στο τραπέζι, να διορθώνουν λάθη που υπάρχουν και όχι να διαιωνίζουν μια κατάσταση που έχει φέρει τη χώρα στο χείλος της χρεοκοπίας. Θα περίμενα από τους βουλευτές να είναι υπεράνω της θέσεως τους, του προσωπικού συμφέροντος και να ξέρουν να λένε όχι ακόμα και στο ίδιο τους το κόμμα.

Ύστερα από ένα χρόνο σκληρής λιτότητας και μουδιάσματος, αποφάσισε ο κόσμος να κατέβει στους δρόμους. Είναι κάτι εντελώς φυσιολογικό με τόση ανεργία και όχι μόνο. Η ανεργία είναι κάτι χειροπιαστό που έχει άμεση επίδραση σε ένα άτομο. Το θέμα είναι πως υπάρχουν τόσα παράλογα στην ελληνική κοινωνία που δεν μπορείς να τα παραβλέψεις, που σε κουράζουν ψυχολογικά και ηθικά και αυτό είναι μια μεγάλη συζήτηση και πολλά τα γιατί. Γιατί άφησαν όλοι τα χωριά τους και πήγαν στα μεγάλα αστικά κέντρα για να γίνουν υπάλληλοι κάπου; Γιατί ενώ η Ελλάδα έχει εύκρατο κλίμα και μπορεί να παράγει όλα τα αγροτικά προϊόντα που καταναλώνει, εισάγει προϊόντα από το εξωτερικό ενώ θα έπρεπε να εξάγει; Πως γίνετε δημόσιες επιχειρήσεις όπως π.χ η Δ.Ε.Η που έχει το μονοπώλειο στην αγορά ενέργειας να βγαίνει ελλειματική και αργότερα να τις αποκρατικοποιούν επικαλλούμενοι το ελλειμά τους; Και γιατί ενώ είχαν τόσα χρόνια έλλειμα κάποιες επιχειρήσεις, δεν κοιτάγανε πως να το μειώσουνε ή να τις κλείσουν; Γιατί τόσα χρόνια «δανείζονταν» χρήματα από τα λεφτά των κοινωνικών ασφαλίσεων μέσω ομολόγων και τώρα τα τα ταμεία είναι ελλειματικά; Οι συνταξιούχοι τόσα χρόνια δούλευαν και πλήρωναν για την κοινωνική τους ασφάλιση, γιατί λοιπόν μειωμένη σύνταξη; Γιατί ποτέ δεν μπόρεσαν να καταλείξουν σε ένα υγιές και αξιοκρατικό σύστημα παιδείας; Ας παραδειγματιστούν από άλλες χώρες. Γιατί εν έτη 2011 οι βασικοί οδικοί μας άξονες θυμίζουν επαρχιακούς δρόμους που τους πληρώνουμε «για να» τους φτιάξουμε ενώ πληρώνουμε και τέλη κυκλοφορίας για αυτό το λόγο; Γιατί δημιουργήθηκαν τόσοι δημόσιοι οργανισμοί ώστε να δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα; Γιατί, ενώ είμαστε μια χώρα με «πολλους εχθρούς» δεν φροντίζαμε να έχουμε την απαραίτητη βιομηχανία οπλικών συστημάτων και αναγκαζόμαστε να εισάγουμε από το εξωτερικό «με το παραπάνω»; Γιατί να υπάρχει στρατιωτική θυτεία 9 και 12 μηνών για την κάλυψη θέσεων και να μην υπάρχει μια π.χ 2μηνη εκπαίδευση που θα εκπαιδεύσει τον ανδρικό πληθυσμό σε περίπτωση πολέμου; Γιατί ενώ υπάρχει τόσα χρόνια φοροδιαφυγή, θυμηθήκατε τώρα να φροντίσετε και γι’αυτό; Γιατί μετά από κάθε φωτιά του καλοκαιριού ξεπηδάνε νέοι οικισμοί ενώ φαντάζομαι οτι υπάρχουν αεροφωτογραφίες με οριοθετημένες περιοχές..ελπίζω δηλαδή. Γιατί ενώ άρχισαν οι περικοπές, δεν ξεκίνησαν από τις απολαβές και τα πλεονεκτήματα των βουλευτών ενώ αντ’αυτού ζητάνε και αναδρομικά για τις καλές υπηρεσίες που προσέφεραν;

Αυτά είναι λίγα από τα γιατί που υπάρχουν σήμερα αλλά δυστυχώς υπάρχουν για να εξυπηρετούν νούμερα και ανάγκες κάποιων. Γι’αυτό κύριε Καψή και κυρία Τρέμη είναι μαζεμένοι τόσοι αγανακτησμένοι στο Σύνταγμα! Επειδή το σέβονται και όχι επειδή θέλουν να το καταργίσουν. Όταν φωνάζουν το σύνθημα «να καει...» δεν εννοούνε το σύμβολο του Συντάγματος αλλά μερικών και κάποιον προκατόχων τους που στάθηκαν ανίκανοι των περιστάσεων. Και κυρία Θεοχάρη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, δεν σας «μουτζώνανε» 300 άτομα αλλά 100.000 στην πλατεία Συντάγματος και όχι προσωπικά εσάς αλλά την απραξία, τη δικιά σας και των συναδέλφων σας.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!