tromaktiko: Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα τσίρκο - ΠΑ-ΣΟΚ!

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα τσίρκο - ΠΑ-ΣΟΚ!



Κάποτε ήταν ένα τσίρκο. Έδινε παραστάσεις σε μικρά χωριά και πόλεις. Κάποια στιγμή το έφερε έτσι η μοίρα να χρειαστεί να δώσει μια μεγάλη...
παράσταση. Μια παράσταση που όμοια τους λίγα τσίρκο έχουν την ευτυχία να δώσουν.

Όμως υπήρχε διαφωνία μεταξύ των μελών του τσίρκου. Ορισμένα καινούρια μέλη (ζωάκια ή τσιρκάνθρωποι) θέλησαν να το εκμεταλλευτούν για να προβάλλουν τους εαυτούς τους. Λέγανε διάφορα δεξιά και αριστερά, τα περισσότερα από τα οποία όμως δεν ταιριάζανε με τις βασικές αρχές της διεύθυνσης.

Άλλα ζωάκια έκαναν τον καμπόσο. Αρνούνταν να εκτελέσουν το νούμερό τους. Ορισμένα μάλιστα κουτοπόνηρα – όπως η ΑνδρουλοΑλεπουδίτσα – έκανε νάζια. Τόλμησε να καταφερθεί και εναντίον του μεγάλου παλιού Ελέφαντα. Όμως σύντομα κατάλαβε το σφάλμα της και άρχισε τις μαλαγανιές για να τον καλοπιάσει.

Η μέρα της μεγάλης παράστασης πλησίαζε και η κατάσταση έδειχνε να είναι εκτός ελέγχου. Τότε η διεύθυνση για να επαναφέρει την τάξη επιστράτευσε τα μεγάλα μέσα. Οι παλιότεροι του Τσίρκο άρχισαν τις απειλές. Κλείδωναν τα ζωάκια στα κλουβιά τους και προσπαθούσαν να τα νουθετήσουν με κολακείες ή ρητορείες (ο καλύτερος γι’αυτή τη δουλειά ήταν ένας ονόματι Μπένι, χοντρός αλλά «αποτελεσματικός»). Όπου δεν έπιαναν οι νουθεσίες άρχισαν να μοιράζουν δωράκια: υποσχέσεις για νούμερα μεγαλύτερης διάρκειας, περισσότερα ζαχαρωτά και γενικότερα αν! αβάθμιση του ρόλου του διαφωνούντα στο τσίρκο.

Ένα σχετικά νέο μέλος, προκειμένου να επιστρέψει στη γραμμή του τσίρκο τρομοκρατήθηκε τόσο πολύ από τον κακό Μπένι, σε σημείο που λίγο πριν τη μεγάλη παράσταση τραύλιζε και δεν ήξερε τι έλεγε. Φοβισμένο και κακόμοιρο αναγκάστηκε να υποταχτεί και αυτό και από επαναστάτης έγινε ένα μικρό ΡΟΜΠΟΤΑΚΙ στα χέρια του κακού Μπένι.

Τελικά τη μέρα της μεγάλης παράστασης, παρά τις αντιδράσεις και τις διαφορές, όλα τα μέλη του τσίρκο – ζώα και άνθρωποι – δώσανε την παράσταση όπως η διεύθυνση ήθελε να γίνει. Ο κακός Μπένι χαμογελούσε χαιρέκακα που τα είχε καταφέρει. Τα ζωάκια έμοιαζαν ευτυχισμένα, αγαπημένα. Κανένα δεν τόλμησε να κάνει του κεφαλιού του. Συγχαίρονταν μάλιστα το ένα το άλλο για την επιτυχή έκβαση της παράστασης και ήδη είχαν ξεχάσει τα όνειρα που είχε το καθένα….

Μόνο ένα τόλμησε να διαφοροποιηθεί. Δεν εκτέλεσε το νούμερό του όπως ήθελαν οι άνθρωποι του τσίρκο. Όμως δεν είχε κανένα νόημα πια. Η παράσταση είχε πετύχει. Ήταν ξεκάθαρο ότι δεν μπορούσε η δική του διαφωνία να αλλάξει το συνολικό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά, μόλις έπεσε η αυλαία της παράστασης, τον διαφωνούντα τον διώξανε γιατί δεν πρέπει ποτέ κανένας να παρεκκλίνει από την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!!!!!

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!