tromaktiko: Λαϊκισμός πολιτικών

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Λαϊκισμός πολιτικών



Mail από φίλο σε φίλο:
Στην Ελλάδα αυτό που σιγά σιγά καταλαβαίνουν οι ξένοι είναι ότι δεν έφταιγε μόνο η προηγούμενη κυβέρνηση για το χάλι μας. Φταίνε ΟΛΟΙ...
Μου λες για λαϊκισμό της ΝΔ, κι όντως είναι σιχαμερός λαικισμός, κι εγώ αηδιάζω καθημερινά(ειδικά ρε φίλε αυτός ο Μανόλης... από την λαική τον πήρανε; Ε-ΛΕ-ΟΣ), αλλά δεν τον κάνει μόνο η ΝΔ. Τον κάνει η αριστερά, τον κάνουν οι δημοσιογράφοι, θα τον έκανε και το ΠΑΣΟΚ αν δεν ήταν στην εξουσία. ΌΛΟΙ λαϊκίζουν! Με τον λαικισμό έπαιρναν τις εκλογές, με τον λαικισμό ανεβάζουν τα νούμερα στα κανάλια, με τον λαικισμό χειροκροτεί ο λαουτζίκος. Αυτό ξέρουν να κάνουν! Αυτή ήταν η δουλειά τους μέχρι χτες! Είναι σαν να σε έχουν προσλάβει να πουλάς εσώρουχα και μετά να σου λένε από σήμερα πρέπει να πουλάς εξαρτήματα διαστημοπλοίων. Κι απ’ την άλλη ο αγράμματος λαός μας, αντί να χειροκροτά την ειλικρίνεια, χειροκροτά την «εύκολη λύση».

Όλοι λένε, γιατί να συναινέσουμε, γιατί να γίνει οικουμενική; Για να μας τα πάρουν πιο εύκολα; Η απάντηση είναι: «σε ένα κράτος που όλοι δουλεύαμε για να πληρώνουμε την ΕΡΤ, και τα κοπρόσκυλα του δημοσίου, πρέπει να πέσει τσεκούρι!... Πρέπει να υπάρξει δικαιοσύνη και για να υπάρξει θα πρέπει να γίνει χωρίς πολιτική απόχρωση και πολιτικό κόστος. Γιατί ποιος πραγματικά πιστεύει ότι το ΠΑΣΟΚ θα απολύσει δικούς του; Πρώτα τους νεοδημοκράτες θα απολύσει, δεν τα ξέρουμε;» Μήπως όμως ο λαουτζίκος θέλει να την περάσει την κρίση στην ζούλα; Μήπως τον βολεύει που το ΠΑΣΟΚ πάει μια μπροστά και δύο πίσω; Ναι, τον βολεύει!... Όταν ακούει την μισή Ελλάδα να λέει όχι στο μνημόνιο, αυτό που καταλαβαίνει ο κουτοπόνηρος είναι ότι αν «διώξουμε» το μνημόνιο θα είναι καλύτερα γιατί «αυτοί που τα λένε κάτι θα ξέρουν». Άρα ξέρει ότι όσο η μισή Ελλάδα φωνάζει, φρενάρει η κατάσταση, και μπορεί να την βγάλουμε έτσι ανώδυνα. Δεν καταλαβαίνει ότι όσο καθυστερούμε τόσο πιο κάτω θα πηγαίνουμε.
Πραγματικά πιστεύω ότι ούτε με θεία φώτιση δεν πρόκειται να ξανά πάρει τα πάνω του αυτός ο λαός... Λένε μερικοί, ότι τον έχουν παραμυθιάσει, του έχουν κάνει πλύση εγκεφάλου, για αυτό συνεχίζει και τους ψηφίζει... Δεν είναι έτσι φίλε, όση πλύση κι αν έχει φάει ο εγκέφαλός τους, όταν βλέπεις την Γερμανία να πηγαίνει στην Αμερική και το πρώτο θέμα συζήτησης να είσαι ΕΣΥ!!! Τότε αυτό είναι ένα αρκετά δυνατό χαστούκι για να σε ξυπνήσει εκτός κι αν είσαι 100% σε κόμμα. 20% ΠΑΣΟΚ, 20% ΝΔ, 12% ΚΚΕ, 5% ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα σύνολο 60% του λαού που συνεχίζει και τους ψηφίζει... 60% είναι εγκεφαλικά νεκροί! Πιστεύεις ότι μπορούμε να σωθούμε; Ακόμα κι αν οι Ευρωπαίοι μας κρατήσουν στην ζωή, τι κράτος θα είμαστε με τόσα πολλά πτώματα; Καμένη γη φίλε...

Εγώ συνεχίζω να περιμένω την οικουμενική κυβέρνηση απ’ τον ΓΑΠ. Μα καλά, πόσο καθυστερημένος μπορεί να είναι; Ποια θέση και ποιος μισθός αξίζει τόσο μεγάλο πολιτικό βάρος; Αν δεν κάνει οικουμενική, ΔΕΝ μπορεί να εφαρμόσει ούτε τα μισά από αυτά που λέει το μνημόνιο 2... Ελπίζω η ΝΔ να καταλάβει ότι η ώρα που θα κληθεί να «κυβερνήσει» είναι πολύ κοντά, και αργά ή γρήγορα θα κληθεί να εφαρμόσει αυτά που καταριέται λαϊκίζοντας, ίσως το πάρει απόφαση και συμφωνήσει σε συγκυβέρνηση ή οικουμενική.

Το θέμα όμως δεν είναι αυτό. Αν δεν κάνουν στροφή απ’ τον σοσιαλισμό, στο τέλος θα φύγουν όλοι απ’ την Ελλάδα και θα μείνουν μόνο οι συνταξιούχοι και οι δημόσιοι υπάλληλοι. Όποιος δουλεύει θέλει να βγάζει τα βασικά προς το ζην και να του δίνεται η δυνατότητα να κάνει και κάποια αποταμίευση για τα πράγματα που θέλει να κάνει στο μέλλον. Κανείς δεν κάθεται να δουλεύει για ένα πιάτο φαί. Αν συνεχίσουν τα μαγαζιά κι οι εταιρίες να κλείνουν και το κράτος να βαράει φόρους, είναι σίγουρο ότι ο πολίτης θα μεταναστεύσει για κάτι καλύτερο. Σου λέει «καλύτερα να είμαι σε ένα κράτος που λειτουργεί σωστά και να παίρνω λιγότερα, παρά σε ένα κράτος αναρχίας και παράνοιας», είναι λογικό. Αν δεν γίνει απότομη στροφή, κι απλά το πηγαίνουν λάου-λάου, (βλέπε επιμήκυνση, rollover ομολόγων, κτλ), στο τέλος θα έχουμε μια παρατεταμένη ύφεση πολλών χρόνων, κι αυτό είναι ακόμα χειρότερο, γιατί τότε όλα τα κεφάλαια θα φύγουν απ’ την χώρα, και κανείς δεν θα επενδύει σε ένα περιβάλλον ύφεσης. Είναι πολύ λογική η υποτίμηση της S&P, κι εγώ αυτό θα έκανα. Γιατί μια χώρα που αποφασίζει ήπια προσαρμογή, σημαίνει ότι η χώρα προτιμά να φυτοζωεί για χρόνια απ’ το να ματώσει σήμερα... Κι όλοι συζητάνε αλλά κανείς δεν υπολογίζει το χάος που μπορεί να έρθει απ’ την ανέχεια.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!