tromaktiko: Παπουτσής: "Ενισχύστε την Ελλάδα"

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Παπουτσής: "Ενισχύστε την Ελλάδα"



Να ενισχύσουν την Ελλάδα και όσες άλλες χώρες ακόμα αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα εισόδου λαθρομεταναστών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Προστασίας του...
 Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, κατά τη σύνοδο των υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στo Λουξεμβούργο.

«Οι Έλληνες πολίτες, στον Έβρο, στην Αθήνα, στα νησιά του Αιγαίου, στην Ηγουμενίτσα και στην Πάτρα είναι Ευρωπαίοι πολίτες και απαιτούν τη λήψη άμεσων μέτρων ούτως ώστε να αισθάνονται την Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην καθημερινή τους ζωή» τόνισε ο κ. Παπουτσής. Ο ίδιος χαρακτήρισε δίκαιο το αίτημα και ζήτησε η απάντηση να είναι άμεση και αποτελεσματική.

Ο Έλληνας υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ακόμη ότι η ενίσχυση του χώρου Σένγκεν προϋποθέτει βελτίωση της ασφάλειας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατοχύρωση της δυνατότητας των κρατών μελών να αποτρέπουν και να απαγορεύουν κάθε μορφή παράνομης εισόδου στο έδαφός τους.

Ο κ. Παπουτσής ζήτησε επίσης την έμπρακτη εφαρμογή της αρχής της αλληλεγγύης και της δίκαιης κατανομής ευθυνών μεταξύ των κρατών μελών, αφού όπως είπε, οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση θα λειτουργήσει εις βάρος των συμφερόντων της Ένωσης.

Star.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!