tromaktiko: Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές η Μέγκλενα Κούνεβα

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Υποψήφια στις προεδρικές εκλογές η Μέγκλενα Κούνεβα



Η υποψηφιότητα της πρώην Επιτρόπου της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Μέγκλενα Κούνεβα, στις επερχόμενες βουλγαρικές προεδρικές εκλογές ανακοινώθηκε στη διάρκεια εκδήλωσης σε κεντρικό ξενοδοχείο, στη...

 Σόφια.
Η κ. Κούνεβα ορίστηκε υποψήφια για τη διεκδίκηση του προεδρικού θώκου από κατευθυντήρια επιτροπή 53 εκπροσώπων των τεχνών, της πολιτικής, της κοινωνίας πολιτών και της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Η πρώην Επίτροπος της ΕΕ υπογράμμισε ότι οι προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν το φθινόπωρο θα είναι οι πρώτες μετά την ένταξη της Βουλγαρίας στην ΕΕ και ότι η χώρα θα πρέπει να προετοιμαστεί για την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.

«Είναι θέμα ζωτικής σημασίας, ο πρόεδρος να γνωρίζει την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης», επισήμανε.

«Είμαι εδώ για να ζητήσω την πλειοψηφία της αλλαγής. Η Βουλγαρία έχει έλλειμμα θάρρους για να προωθήσει τις μεταρρυθμίσεις και να προχωρήσει εμπρός, έλλειμμα αυτοπεποίθησης και ελευθερίας», τόνισε.

Η κ. Κούνεβα υπογράμμισε ότι δεν αναζητεί κομματική υποστήριξη και ότι δεν εκπροσωπεί τα συμφέροντα πολιτικών και λόμπι.

Το πρώτο μέλημα του προέδρου πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων των πολιτών, είπε και πρόσθεσε ότι στην κορυφή των προτεραιοτήτων της είναι η εκπαίδευση, ο πολιτισμός, η λύση της δημογραφικής κρίσης, το σύστημα υγείας.

Η κ. Κούνεβα τόνισε ότι δεν πρόκειται να ζητήσει κομματική στήριξη, ακόμη κι αν διεκδικήσει το προεδρικό αξίωμα στο δεύτερο γύρο των εκλογών, υπογραμμίζοντας ότι ένας ανεξάρτητος αρχηγός κράτους είναι κατάλληλος για μια ισχυρή προεδρία

real.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!