tromaktiko: Ο αυστριακός Τύπος για την κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Ο αυστριακός Τύπος για την κρίσιμη ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή



Στην επικείμενη κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή των Ελλήνων για το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και στις γενικές απεργίες σήμερα και αύριο, που...
τη συνοδεύουν, αναφέρεται σε σημερινά δημοσιεύματά του σχεδόν στο σύνολό του ο αυστριακός Τύπος, επισημαίνοντας τις διαμαρτυρίες του πληθυσμού για τις περικοπές, για την κατάργηση επιδομάτων και τις αυξήσεις στη φορολογία.

Στα δημοσιεύματα σημειώνεται η «ασάφεια και αβεβαιότητα ως προς την υπερψήφιση του προγράμματος και των μέτρων εξαιτίας της οριακής πλέον πλειοψηφίας που φαίνεται να διαθέτει η κυβέρνηση στη Βουλή», ενώ τονίζεται πως, για πολλούς, από την τωρινή απόφαση της Βουλής θα εξαρτηθεί το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.

Ενδεικτικοί είναι και οι τίτλοι των δημοσιευμάτων όπως "Μεγάλη ένταση πριν από την ψήφιση του πακέτου λιτότητας" στην ευρείας κυκλοφορίας "Κουρίρ" ή "Από σήμερα οι Έλληνες κάνουν πρόβα για την εξέγερση" στην λαϊκιστική "Εστεραιχ", ενώ η "Κλαίνε Τσάιτουνγκ" έχει ένα τρισέλιδο αφιέρωμα με δημοσιεύματα με τους αντίστοιχους τίτλους "Αποφασιστικές Μέρες", "3000 ευρώ λιγότερα για κάθε οικογένεια" και "Δεν χρειαζόμαστε Σχέδιο Β". Στα δημοσιεύματα αυτά επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι ακόμη και ο ίδιος ο νέος υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε τα μέτρα "σκληρά και άδικα", ενώ παράλληλα, αναφέρεται ότι η ΕΕ αναμένει με μεγάλη αγωνία την ψηφοφορία στη Βουλή, ωστόσο, υπογραμμίζεται ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β, σε περίπτωση που καταψηφιστεί το πρόγραμμα.

Η εφημερίδα "Σάλτσμπουργκερ Νάχριχτεν τιτλοφορεί το δημοσίευμά της "Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έπληττε σοβαρά τους φορολογουμένους" στο οποίο γίνεται αναφορά στις κατ' ιδίαν συζητήσεις του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, με βουλευτές του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ που αντιδρούν, προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξή τους για τα νέα μέτρα, ενώ σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου κατά την ψηφοφορία μπορεί να υπολογίζει στη θετική ψήφο ορισμένων βουλευτών μικρότερων κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Σε σχόλιο με τίτλο "Σεβασμός για τους Έλληνες - τώρα είναι η σειρά της ΕΕ.", που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Εστεραιχ", επισημαίνεται ότι αν λάβει κανείς υπόψη τις θυσίες που καλούνται να κάνουν οι Έλληνες, δεν μπορεί να τους κατηγορήσει ότι πληρώνουν λίγα.

"Αν το κοινοβούλιο υπερψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, θα πρέπει να δείξουμε σεβασμό στις εθνικές προσπάθειες των Ελλήνων", τονίζει ο αρχισυντάκτης-εκδότης της εφημερίδας, ενώ κατόπιν ασκεί κριτική στην ΕΕ παρατηρώντας ότι θα έπρεπε να έχει πάρει ένα μάθημα από την ελληνική κρίση και να θωρακίσει το ευρώ ενάντια στους κερδοσκόπους και προσθέτει πως παρ' όλο το σεβασμό για τους Έλληνες, δεν πρέπει να δοθούν άλλα 120 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα άσκοπα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!