tromaktiko: Είναι νωρίς ακόμη για να αποφασιστεί το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Είναι νωρίς ακόμη για να αποφασιστεί το ποσό που θα λάβει η Ελλάδα



Με σημερινές του δηλώσεις από το Λουξεμβούργο, ο πρόεδρος του Eurogroup δήλωσε σήμερα ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα...
για να διευκρινιστούν οι αριθμοί, αναφερόμενος στο ποσό του δανείου που αναμένεται να χορηγηθεί στην Ελλάδα.

Θυμίζουμε ότι χθες έγινε έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης, μετά από έκτακτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν με θέμα την Ελλάδα, το Eurogroup απαιτεί την αυστηρή εφαρμογή των πολιτικών που έχει συμφωνήσει η Ελλάδα με την τρόικα.

Την ίδια ώρα, η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζ.Κ. Γιούνκερ αναφέρει ότι η προσαρμογή της ελληνικής οικονομίας μπορεί να πετύχει μόνο εφόσον όλα τα πολιτικά κόμματα συνυπογράψουν τους στόχους και τις βασικές παραμέτρους του προγράμματος.

Επίσης, η ανακοίνωση αναφέρει ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχε από την Φρανκφούρτη, όπου βρίσκεται, και ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για τις Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις Ολι Ρεν, ενώ αντικείμενο της συζήτησης ήταν η έκθεση που συνέταξε η τρόικα μετά την πρόσφατη επίσκεψή της στην Αθήνα, καθώς και η αρωγή προς την ελληνική οικονομία.

Τέλος, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι το Eurogroup σημείωσε τη σημαντική πρόοδο που πέτυχαν οι ελληνικές αρχές, κυρίως σε ό,τι αφορά τη δημοσιονομική σταθεροποίηση, αν και, όπως αναφέρει, η ενίσχυση των δημοσιονομικών και των ευρύτερων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει αναγκαία.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!