tromaktiko: Λαμία:Ηλικιωμένη ζει μέσα στα σκουπίδια μαζί με τα ποντίκια

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Λαμία:Ηλικιωμένη ζει μέσα στα σκουπίδια μαζί με τα ποντίκια



<<Παιδί μου γλίτωσέ με από το μαρτύριο>> είπε στο δημοσιογράφο του LamiaReport η ηλικιωμένη γυναίκα που ζει κάτω από άθλιες συνθήκες, που όμως είναι δύσκολο κανείς να περιγράψει...
Ξεχασμένη και από τον ίδιο το Θεό, η κυρία Χρυσούλα ζήτησε βοήθεια και περιμένει να ενδιαφερθούν οι αρμόδιες υπηρεσίες να την μεταφέρουν σε κάποιο Ίδρυμα.

Έχει να βγει από το σπίτι κάμποσους μήνες. Η πόρτα είναι κλειδωμένη και τα κλειδιά χαμένα. Η σκελετωμένη φιγούρα μας άνοιξε το παράθυρο και αυτό που αντικρίσαμε στο εσωτερικό του σπιτιού μας σόκαρε. Ποντίκια να χορεύουν μέσα στα σκουπίδια και στα περιττώματα.
Μόνο οι γείτονες της δίνουν φαγητό, το οποίο όμως πολλές φορές αρνείται, γιατί φοβάται όπως μας είπε, "μην της κάνουν κακό". Όταν της λένε ότι είναι από την εκκλησία, μόνο τότε το δέχεται.
Δεν ήξερε να μας πει την ηλικία της και αν έχει συγγενείς, μας ψιθύρισε όμως αρκετές φορές <<παιδί μου γλίτωσέ με από το μαρτύριο>>.
Λίγο αργότερα στο σπίτι της ηλικιωμένης βρέθηκε και αστυνομικός της γειτονιάς, ο οποίος ήρθε για να διαπιστώσει την άθλια κατάσταση, μετά από εντολή του εισαγγελέα που προφανώς ενημερώθηκε από τους γείτονες, όπως ενημέρωσαν και το LamiaReport.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και για τις άθλιες εικόνες που αντικρίσαμε και για το ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ Κράτος Πρόνοια, αλλά αυτό που τώρα έχει σημασία, είναι να καταλάβουν οι υπεύθυνοι, ότι η εξαθλιωμένη γυναίκα χρειάζεται ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ μεταφορά σε κάποιο Ίδρυμα, όπου θα αναλάβουν την φροντίδα της για να ζήσει τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της ανθρώπινα και αξιοπρεπώς.


     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!