tromaktiko: Στην ανατολική Γερμανία η ακροδεξιά βία

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Στην ανατολική Γερμανία η ακροδεξιά βία





οποίας δημοσιεύονται στον εγχώριο Τύπο.
Το 2010 διαπράχθηκαν 306 ενέργειες βίας από την ακροδεξιά σε αυτό το τμήμα της Γερμανίας, αριθμός αυξημένος κατά περίπου 5%, αν και σε εθνικό επίπεδο σημειώθηκε πτώση αυτού του είδους των επεισοδίων κατά 14%, στα 762, αναφέρει η εφημερίδα Die Welt.

Στην Σαξονία-Άνχαλτ, στο Βραδεμβούργο, στη Σαξονία, στη Θουριγγία και στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία, κρατίδια της ανατολικής Γερμανίας, σημειώθηκε το 40% των επιθέσεων και των εγκλημάτων μελών της ακροδεξιάς στη Γερμανία παρότι στις περιοχές αυτές κατοικεί μόλις το 15% του συνολικού πληθυσμού της Γερμανίας, προσθέτει η εφημερίδα.

Τα στοιχεία περιέχονται στην ετήσια έκθεση της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, η οποία είναι αρμόδια για την αντικατασκοπία, τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και των εξτρεμισμών και πρόκειται να δημοσιοποιηθεί αύριο από τον υπουργό Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Ντίτριχ.

Στην έκθεση σημειώνεται παράλληλα ότι παρότι οι βίαιες ενέργειες της ακροαριστεράς παραμένουν πιο πολυάριθμες - 944 το 2010 - καταγράφουν επίσης μεγάλη πτώση (-15,3%). Σύμφωνα με τη Βελτ η έκθεση καταγράφει έξαρση των απευθείας συγκρούσεων μεταξύ ομάδων από τους δύο χώρους, στις οποίες τραυματίστηκαν 232 μέλη της ακροαριστεράς και 308 μέλη της ακροδεξιάς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, η οποία ανήκει στον όμιλο Σπρίνγκερ, όπως και η Βελτ, τα μέλη της ακροδεξιάς φαίνεται πως έχουν εγκαταλείψει την «παραδοσιακή» εμφάνισή τους με τα ξυρισμένα κεφάλια, φαρδιά μπουφάν και άρβυλα, ώστε να αφομοιώνονται πιο εύκολα στο πλήθος



nooz.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!