tromaktiko: Με καλή θέληση και λίγα χρήματα όλα γίνονται

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Με καλή θέληση και λίγα χρήματα όλα γίνονται




Ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν εδώ και 16 μήνες οι κάτοικοι της Πλατανούσας και του Μονολιθίου Ιωαννίνων...
και οι έχοντες προορισμό προς και από τα Γιάννινα, την Άρτα, τα Κατσανοχώρια, τα Βόρεια και Δυτικά Τζουμέρκα βρήκε αισίως τη λύση του.

Πρόκειται για την με τον καλύτερο τρόπο αποκατάσταση του οδοστρώματος και του γεφυριού στα σύνορα του συνοικισμού Δάφνης-Πλατανούσας στα οποία είχαν προκληθεί σημαντικές ζημιές, διαβρώσεις και καθιζήσεις από τις καταρρακτώδεις βροχές που σημειώθηκαν στην περιοχή τον περασμένο Φεβρουάριο, καθιστώντας επικίνδυνη τη διέλευση οχημάτων και επιβαινόντων σ΄αυτά.
 Μετά από παραστάσεις στους αρμόδιους της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων και σχετικά δημοσιεύματα στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο οι υπεύθυνοι επελήφθησαν του θέματος και παρά τη δυσχερή οικονομική συγκυρία, το θαύμα έγινε σε σχετικά σύντομο, για τα ελληνικά δεδομένα, χρονικό διάστημα. Το αποδεικνύουν άλλωστε οι δυο φωτογραφίες που δείχνουν πως ήταν το οδόστρωμα πριν από την αποκατάσταση και πως είναι τώρα.

Οι Πλατανουσιώτες, πρωτίστως, που ήγειραν το θέμα, οι Δαφνιώτες, οι Μονολιθιώτες, οι παροικούντες και οι διερχόμενοι συγχαίρουν τους αρμόδιους, τον τέως νομάρχη Ιωαννίνων, νυν Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και τον υπεύθυνο της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΝΑΙ κ. Μαυρογιώργο για την αποτελεσματική επίλυση του προβλήματος.

Όσο για τις κάποιες ενστάσεις που εκδηλώθηκαν για την έκταση δημοσιότητας που πήρε το θέμα εν τη γενέσει του , οφείλουμε να υπενθυμίσουμε πως ήταν χρέος μας, που πηγάζει και από το λειτούργημα που ασκούμε και από κοινωνικό καθήκον. Έχοντας πάντα κατά νου το κοινό καλό και την προβολή των δίκαιων και αναγκαίων αιτημάτων του ηπειρώτικου λαού και βεβαίως το γνωμικό πως αν δεν κλάψει το παιδί γάλα δεν έχει. Τους διαβεβαιώνουμε επίσης πως ούτε οι κάτοικοι της περιοχής, ούτε βεβαίως ο γράφων, είναι αχάριστοι και αγνώμονες. Γιατί άμα της επίλυσης του προβλήματος απονέμουν τα προσήκοντα εύσημα και τις ευχαριστίες τους προς τους ενεργήσαντες τα δέοντα.

Τελικό συμπέρασμα; Σαν θέλει η νύφη κι ο γαμπρός, τύφλα νά΄χει ο πεθερός και εν προκειμένω η οικονομική κρίση. Τέλος καλό, όλα καλά.

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!