tromaktiko: Εορταστική εκδήλωση λήξεως κατηχητικών συνάξεων ιεράς μητροπόλεως

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Εορταστική εκδήλωση λήξεως κατηχητικών συνάξεων ιεράς μητροπόλεως



Την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 το απόγευμα, στη Χαλκίδα έλαβε χώρα με επισημότητα η Εορταστική Εκδήλωση...
για τη λήξη των Κατηχητικών Συνάξεων των Αρχιερατικών Περιφερειών Χαλκίδος, Μεσσαπίων και Διρφύων της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος για το έτος 2010-2011.

Η Εκδήλωση, που άρχισε στις 8.00 μ.μ. στο Κρηπίδωμα της Παραλίας έξω από το Κόκκινο Σπίτι και την οποία παρουσίασε υποδειγματικά η δασκάλα κ. Μαρία Καψάλη, Κατηχήτρια του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, ήταν αφιερωμένη στον μεγάλο διηγηματογράφο της Σκιάθου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από την κοίμησή του (1911-2011).

Στην αρχή της Γιορτής, παρουσιάστηκε δραματοποιημένο το ποίημα του Παπαδιαμάντη «ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΑ», από τα παιδιά των Κατηχητικών των Ενοριών Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου και Αγίου Δημήτριου Χαλκίδος.
Στη συνέχεια ο παιδικός Βυζαντινός Χορός των Κατηχητικών του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, έψαλλαν θαυμασιώτατα υμνογραφήματα του Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη.
Κατόπιν, όλοι οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από τον Η/Υ ένα μικρό αφιέρωμα στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, ενώ στη συνέχεια και πάλι τα παιδιά των Κατηχητικών των Ενοριών Αγίας Παρασκευής, Αγίου Ιωάννου και Αγίου Δημήτριου Χαλκίδος παρουσίασαν δραματοποιημένο το διήγημα του Παπαδιαμάντη «ΦΤΩΧΟΣ ΑΓΙΟΣ».
Μετά, η Παραδοσιακή Χορωδία των Κατηχητικών της Αγίας Ελεούσας Δοκού Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση του Κωνσταντίνου Μπασινά απέδωσαν θαυμάσια παραδοσιακά τραγούδια.
Το πρόγραμμα έκλεισαν τα παιδιά του τμήματος Παραδοσιακών Χορών από την Ενορία της Παναγίας Παραβουνιώτισσσας Ερετρίας, τα οποία ξεσήκωσαν όλους τους προσκεκλημένους.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Χρυσόστομος κλείνοντας την Εκδήλωση εξέφρασε τις θερμές του ευχαριστίες σε όλους τους Κατηχητές και τις Κατηχήτριες, ιδιαιτέρως τους κατηχητές των Ενοριών της Αγίου Δημητρίου, της Αγίας Παρασκευής, του Αγίου Ιωάννου, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Ελεούσας Χαλκίδος και της Παναγίας Παραβουνιώτισσας Ερέτριας, οι οποίοι είχαν την επιμέλεια της γιορτής, τους Ιερείς όλων των Ενοριών, τον Γραμματέα Νεότητος και γενικό υπεύθυνο της γιορτής Αρχιμανδρίτη π. Ιωάννη Καραμούζη – Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως, αλλά και συνεχάρη όλα τα παιδιά των Κατηχητικών για την προσπάθειά τους και τους γονείς τους για την αγάπη τους.


Πολλοί άνθρωποι παρακολούθησαν την Εκδήλωση και πραγματικά ενθουσιάστηκαν από την συλλογική προσπάθεια των παιδιών μας, τα οποία καμάρωσαν και χειροκρότησαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους.
Η Εκδήλωση αυτή, όσο και οι υπόλοιπες που κατά τόπους τελούνται, είναι Εκδηλώσεις που ετοιμάζουν οι Νέοι της Τοπικής μας Εκκλησίας και απευθύνονται σε νέους και νέες, αποτελούν δε μια ανοιχτή πρόσκληση της Εκκλησίας μας σε όλους τους νέους ανθρώπους.
Όλοι οι παρευρεθέντες στο τέλος έλαβαν ως ευλογία από τον Σεβασμιώτατο ένα πολύ όμορφα επιμελημένο βιβλιαράκι με το διήγημα του Παπαδιαμάντη «ΦΩΤΑ ΟΛΟΦΩΤΑ» και άλλες αναμνηστικές ευλογίες, των οποίων την φιλοτέχνηση και εκτύπωση επιμελήθηκαν οι νέοι της Νεανικής Συντροφιάς του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος.

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!