tromaktiko: Εστίαση στη λύση

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Εστίαση στη λύση



Είμαι κι εγώ μια ΕΛΛΗΝΙΔΑ ανάμεσα σε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ...
θέλω να κάνω κάποιες παρατηρήσεις, και να απευθυνθώ σε συγκεκριμένες κατηγορίες και ομάδες.
Προς ΜΜΕ : σας παρακολουθώ να κάνετε τρομαγμένοι τις τελευταίες απεγνωσμένες προσπάθειες να πείσετε τους πολίτες ότι χρειάζονται τα σκληρά μέτρα για τη διάσωση της χώρας. Αναρωτιέμαι, δεν καταλαβαίνετε ότι η δύναμή σας είναι οι πολίτες αυτής της χώρας που σας παρακολουθούν;; θεωρείτε ότι είναι δύσκολο να κλείσουμε τις τηλεοράσεις, τα ραδιόφωνα, να μην αγοράζουμε και τις εφημερίδες σας;; η δύναμή σας είναι και οι απλοί άνθρωποι που δουλεύουν σε σας. Τεχνικοί, δημοσιογράφοι που προσπαθούν να ασκήσουν το λειτούργημά τους, αλλά αναγκάζονται να ακολουθούν την εκάστοτε πολιτική της επιχείρησής σας γιατί διαφορετικά δεν θα έχουν δουλειά;;;
Προς bloggers : ευτυχώς που υπάρχετε κι εσείς και ενημερώνετε όλο τον κόσμο!! επιτέλους όλοι μας με το πάτημα ενός κουμπιού, μπορούμε πλέον να διαβάσουμε όλες τις απόψεις!! Εξάλλου όταν εκφράζονται πολλές απόψεις και υπάρχει πολύπλευρη ενημέρωση, ακονίζεται το μυαλό, και αρχίζει να λειτουργεί η σκέψη..
Προς τράπεζες, δικηγόρους, εισπρακτικές κλπ : σταματήστε να εκβιάζετε όλους τους πολίτες.! Είτε μεγαλο-καταθέτες, είτε δανειολήπτες, όλοι έχουν συμβάλλει στις επιχειρήσεις σας, είτε με την κατάθεση των χρημάτων τους είτε πληρώνοντας υψηλούς τόκους στα δάνεια. Είναι απάνθρωπο να εκβιάζονται οι συνάνθρωποί μας, να φτάνουν στο χείλος του γκρεμού, να αυτοκτονούν, για τα «χρήματα»!!!
Προς εκκλησία: σταθείτε δίπλα στον κόσμο, που πραγματικά σας έχει ανάγκη!!! Αυτός ο κόσμος είναι που με τα τάματα, τις περιουσίες του, το ευρώ του για το κεράκι της λειτουργίας, είναι που σας έδωσε τη δύναμη.
Προς αντιπροσώπους εξουσίας (βουλευτές-υπουργοί-διοικητές-
διευθυντές-κυβερνώντες-κλπ κλπ κλπ κλπ ) : όχι κύριοι! Δεν τα φάγαμε ΟΛΟΙ μαζί. Αν υπάρχουν κοπρίτες και τεμπέληδες (αυτοί θα είναι άξιοι της μοίρας τους) εσάς σαφώς αφορά, ως προς τον έλεγχο που θα μπορούσατε να είχατε εφαρμόσει, σε όλες τις υπηρεσίες που τους διορίζατε!! Να άρετε τη μονιμότητα!! Όποιος τεμπελιάζει και είναι κοπρίτης να φεύγει!!! Αλλά δεν μπορείτε. Και ξέρετε γιατί; Γιατί εφεύρατε το πελατειακό σύστημα, και πρέπει να το συντηρείτε. (να σημειωθεί πως εδώ θα μπορούσα ν! α γράψω ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θέματα αλλά έχουν ειπωθεί και γραφτεί πάρα πολλές φορές και επίσης δεν με ενδιαφέρει να αναλύω όλους αυτούς που απέδειξαν τι κακό μπορούν να κάνουν σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο)

Προς όλους τους έλληνες: εστίαση πλέον στη ΛΥΣΗ , όχι στο πρόβλημα!!! Το ποιοι, πως και γιατί, αν είμαστε συνυπεύθυνοι ή όχι, αν μαζευτούμε στην μια πλατεία ή στην άλλη, δεν έχει σημασία!! Ας μείνουμε ενωμένοι!! Έχουμε αξίες, έχουμε ήθος, έχουμε καταπληκτικούς επιστήμονες, έχουμε θάρρος, φιλότιμο, ανθρωπιά!! Ξέρουμε να γελάμε, να είμαστε αισιόδοξοι, να δουλεύουμε. Είμαστε ο εξυπνότερος λαός!! Δώσαμε τα φώτα του πολιτισμού σε ολόκληρο τον πλανήτη!!! προσπαθούν τόσα χρόνια, να μας παραπλανήσουν, να μας βάλουν σε άλλες λογικές. Μας φοβίζουν, προσπαθούν να μας βάλουν σε αντιπαράθεση!! Εμάς!! Που είμαστε όλοι έλληνες!! Ζούμε στον ίδιο ευλογημένο τόπο!! Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας στα ίδια σχολεία, με το ίδιο άθλιο εκπαιδευτικό σύστημα!! Τα αφήνουμε να παρακολουθούν με τις ώρες άθλια προγράμματα, που τα αποβλακώνουν, τα μετατρέπουν σε άβουλα όντα!! Οι δικοί μας γονείς που ίσως τώρα είναι συνταξιούχοι, πέσανε στην παγίδα των κομμάτων!! Γίνανε ομάδες! Τρέχανε σαν τα προβατάκια στις πολιτικές συγκεντρώσεις με πάθος, ενθουσιασμό, και κουνούσαν με χαρά τις σημαίες στους δήθεν «σωτήρες» τους. πολλές φορές μας τραβούσαν παρέα!! ! Τρέχαμε κι εμείς σαν χαζά, χωρίς να ξέρουμε το γιατί. Ξέραμε ότι αυτό το ένα χρώμα ήταν καλό, και το άλλο, το αντίθετο από εμάς κακό!! Για όνομα του θεού!! Ας ξυπνήσουμε!! Ας μείνουμε ενωμένοι!!! αυτό τους φοβίζει!! Τους αποδυναμώνει!! Δεν έχουμε άλλο όπλο!! Μόνο την αγάπη, την ειρήνη, την συμπαράσταση μεταξύ μας!! Επιμένω!! Έχουμε υπέροχους ανθρώπους, οι οποίοι είναι επιστήμονες, αγαπούν αυτόν τον τόπο, έχουν όρεξη για δουλειά!! Ας τους δώσουμε τη δύναμη, να μας αντιπροσωπεύσουν!!! Σε αυτούς που χρόνια τώρα δίναμε την ψήφο μας, αποδείχτηκε περίτρανα, το τι μας έκαναν!! Ειλικρινά, δεν θέλω ούτε καν να αναφέρομαι σε «εκείνους». Μου είναι αδιάφοροι! Είναι το πρόβλημα. Εμείς είμαστε η ΛΥΣΗ. « ΕΣΤΙΑΣΗ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗ ΛΥΣΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ πρόβλημα».

Έχω να κάνω και μια ερώτηση προς όλους τους έγκριτους και αξιόλογους επιστήμονες συγκεκριμένης επιστημονικής ομάδας, που απορώ γιατί δεν έχουν βγει ακόμα σε κάποιο πάνελ τηλεοπτικό να πουν τη γνώμη τους που σε αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή τη θεωρώ άκρως απαραίτητη. Αγαπητοί ψυχίατροι, ψυχολόγοι, που είστε;;;; μαζεύονται χιλιάδες άνθρωποι, ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ σε όλες τις πλατείες της χώρας, και δεν ιδρώνει αυτί!!!!!! Τι εξήγηση δίνετε;

Αναγνώστρια
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!