tromaktiko: Σχετικά με τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Σχετικά με τα επεισόδια στο Σύνταγμα



Αγαπητε συμπατριωτη το θεμα με το μεσοπροθεσμο δεν ειναι οτι καποιοι εχτισαν παλατια στην αμμο κι οσοι ειχαν κανει σωστο λογαριασμο θα τα βγαλουν περα...
(Σχετικα με την αναρτηση του συμπατριωτη μου http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/06/blog-post_8712.html) αλλα ειναι κατι συλλογικο,εδω μιλαμε για τις επομενες γενιες των ελληνων,τα παιδια μας και τα εγγονια μας,για ψυχουλες που ακομα δεν ερθουν στην ζωη αλλα θα αναγκαστουν να πληρωσουν για τις αμαρτιες τις δικες μας.την ζημια την καναμε και τις συνεπειες τις βιωνουμε αμεσα εμεις,αλλα εκεινα τι κακο εκαναν;που συμμετειχαν σε ολα αυτας;ακομα ομως και να το κοιταξουμε τοσο μακρυα με τις επομενες γενιες,οταν πλεον το προβλημα φτασει σε εμενα κι εσενα που φαινομενικα τωρα δεν αντιμετωπιζουμε ουσιαστικο προβλημα τι θα γινει;αν βγουν αλλοι συμπατριωτες μας που ειναι σε καλυτερη κατασταση απο οτι εμεις και πουν τα ιδια με εσενα,ποια θα ειναι τοτε η αποψη σου;οτι δεν εκανες σωστο προγραμματισμο;πρεπει να δουμε πως το προβλημα μας αφορα ολους,οσο καλυτερα κι αν εχουμε προγραμματισει την ζωη μας απο τους υπολοιπους.η μονη μας διαφορα ειναι οτι τα περιθωρια μας ειναι μεγαλυτερα,οχι ανεξαντλητα.αυτο που σημερα ζει ο φιλος μας ο γιαννης,αυριο-μεθαυριο-σε κατι μηνες θα το ζουμε κι εμεις δυστυχως.

«Τον προηγούμενο μήνα ήρθαν να πάρουν τον Εβραίο γείτονα μου. Δεν φώναξα. Δεν ήμουν Εβραίος. Την προηγούμενη εβδομάδα ήρθαν και πήραν τον κομμουνιστή γείτονα μου. Δεν φώναξα. Δεν ήμουν κομμουνιστής. Εχθές ήρθαν και πήραν τον ομοφυλόφιλο γείτονα μου. Δεν φώναξα γιατί δεν ήμουν ομοφυλόφιλος. Σήμερα ήρθαν να πάρουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε κανένας να φωνάξει». (Μπέρτολτ Μπρεχτ)

πρεπει να καταλαβουμε ακριβως τι λεει αυτο το κειμενο
φιλικα και διχως ιχνος ειρωνιας ενας συμπατριωτης σου

Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!